This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Klubb Fantoft vil fra januar 2015 få en ny driftsform som ikke vil inkludere salg av alkohol. Denne bestemmelsen er på bakgrunn av at SiB Bolig ønsker å inkludere flere beboere slik at tilbudet skal være åpent for alle.

– Vi ønsker å tilby en klubb som er inkluderende for alle. Slik som situasjonen er nå er det bare en liten prosentandel av beboerne i området som bruker klubben slik den er i dag, sier Stein Ove Halhjem, Boligdirektør i SiB. Han mener at slik klubben brukes nå er det ikke et tilstrekkelig tiltak til alle beboeren. Forandringen vil skje i løpet av neste semester, og det er satt av penger i neste års budsjett.

– Det er ikke vedtatt noe beløp, vi har kun sagt at vi vil bidra med penger slik at vi kan få det enda triveligere i våre klubblokaler. Hva som eventuelt må til av penger får vi vurdere i samarbeid med brukerne etterhvert.

Lidenskap blant studentene

Avgjørelsen har skapt sterke reaksjoner blant noen av beboerne. De mener det er feil at denne bestemmelsen er tatt uten diskusjon sammen med studentene.

– Without Klubb Fantoft, my life at Fantoft could have been miserable, mente en Czechisk student.

Denne tanken er det mange av studenten som deler. De frivillige i klubben mener at det å ha muligheten til å ha et sosialt samlingområde er veldig viktig både for samholdet mellom de boende studentene, og som et møtepunkt mellom norske og internasjonale studenter. Bestemmelsen har skapt sterke reaksjoner hos noen av studentene.

– Jeg forstår ikke begrunnelsen til SiB. Vi har hatt to fester her dette semesteret hvor vi har vært nødt til å stenge ned på grunn av for mange folk. Fredags-festene er de arrangementene hvor vi har flest folk, og de alkoholfrie arrangementene vi har arrangert har det kommet få mennesker, sier Joseph Diab. Han er en av studentene som startet underskriftskampanjen mot avgjørelsen.

–  Vi har allerede samlet inn nesten 300 underskrifter og vi har bare holdt på i en dag. Jeg kommer også til å lage en kampanje på Change.Org. Klubb Fantoft betyr så mye for samfunnet her og det burde bevares.

Redd for økt drikking

Fantoft ligger et stykke fra sentrum og mange av utvekslingsstudentene velger derfor å dra på Klubb Fantoft. Her arrangeres det Jam sessions, quizkvelder og temafester som bidrar til et interessant utvekslingsopphold. Studentene er redde for at omleggingen av Klubb Fantoft vil føre til mer fyll i gangene, samt at sjansen for at brannalarmen utløses vil øke. Brannalarmene er allerede et problem i studentboligene.

Ikke alle er negative

Noen av studentene mente at det nye tiltaket kunne være bra for Fantoft.

–  Veggene her er ikke veldig lydtette, så vi som bor mot klubben opplever mye bråk. Vi opplever at folk er fulle og lyden er veldig sjenerende. Hvis de velger å legge ned penger til oppussing kan det bli veldig fint og kanskje det kommer flere nordmenn på besøk, sa en av studentene som bor der.

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

 

Kommentarer