This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Bergen Ishockeyklubb sine røtter går helt tilbake til 1968-69, men damelaget går bare inn i sin sjette sesong. Selv om laget er relativt uerfaren, mangler det ikke på verken vilje, motivasjon eller innsats.

Fokus på basisferdigheter

Trener Trond Flaa forteller at laget denne sesongen har spesielt fokus på ferdigheter som skøytegåing og puckkontroll, fremfor å drive med formasjonstreninger og mer spesifikke ting.

– Viktigheten av å være god i det grunnleggende blir bare større og større, forteller Flaa. Han mener at en av forskjellene mellom jenter og gutter er at jentene er mer lydhør enn guttene.

– De er veldig opptatt av å høre etter og gjøre ting riktig, sier treneren.

Ishockeyspiller og student

Trond har to døtre på laget. En av dem er Karoline Flaa. Hun forteller at faren fikk henne i gang i veldig ung alder, og det senere bare har utviklet seg videre. Ved siden av ishockeyen er Karoline også student. Hun sier at det har gått greit så langt, siden laget har såpass sene treninger. Men at nå i eksamenstiden kan det bli travelt.

– Jeg prøver å prioritere ishockey mest mulig, men noen ganger er man jo nødt til å fokusere på skolen også, smiler hun. I begynnelsen av karrieren spilte Karoline med guttelaget, men er veldig glad for at hun nå har fått muligheten til å spille sammen med jenter.

– På guttelaget havnet jeg lett litt utenfor, siden jeg måtte bl.a. måtte være alene i garderoben og sånt, sier hun.

Godt samhold

Trond peker også på samholdet i gruppen når han skal trekke frem en styrke ved laget.

– Jentene er veldig flinke til å ta vare på hverandre, som et lag, mens guttene er mer individualister. Laget har en forholdsvis stor aldersspredning, uten at det påvirker lagmoralen negativt. Før kamp er det ofte sang og dans i garderoben. Men så snart det er klart for første face-off, er det fullt alvor.

Tøff og jevn helg

Helgens kamper ble tette, tøffe og jevne. Det spilles ikke overtid i damehockey, noe som gjør at kamper kan ende uavgjort. Og et uavgjort resultat åpnet helgen. Bergen kjempet seg til 2-2, etter det som ble beskrevet som årets beste. Lørdagen ble vanskeligere. Narvik gikk opp til 2-0 bare et minutt før slutt i 2. periode. Det ble også sluttresultatet. Men for den nøytrale tilskuer, kom nok høydepunktet på søndagen. Det ble en dramatisk kamp der lagene byttet på ha overtaket både spille- og resultatmessig. Helt mot slutten av kampen fikk Narvik muligheten i 5-mot-3 spill. Bergen sto godt imot, og rakk å få en av sine utviste spillere ut på isen igjen, før presset ble for stort og Narvik avgjorde til 3-2 med under ett minutt igjen å spille. Selv om resultatene har gått imot Bergen på begynnelsen av sesongen, forteller Trond at målet er å kjempe i toppen av 1. divisjon.

– I tillegg har vi en blanding av yngre og eldre spillere, og holder på å bygge opp laget denne sesongen, slik at de yngre spillerne skal bli klare til å ta over etter de eldre, sier han.

Kommentarer