This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Nest-Sotra er det laget i Bergensområdet med mest studenter. Hele 11 av spillerne er studenter her i Bergen og har dermed en hverdag litt utenom det vanlige.

Simen Næss er fulltidsstudent ved BI og studerer Internasjonal Markedsføring. Han satser mest på fotballen nå, men mener det er viktig å ha en utdannelse å falle tilbake på etter fotballkarrieren.

– Man vet jo ikke hvor lenge en kan drive med fotball, men akkurat nå er det fotballen som er viktigst.

Simen synes det er overkommelig å kombinere studier med idrett på et så høyt nivå. Han har tidligere jobbet ved siden av fotballen og dette synes han var vanskeligere å kombinere. Det å studere på BI gjør at han er fri til å styre timeplanen sin slik det skulle passe han. Eksamensperioden blir mest hektisk, og i mai i år gikk han glipp av 16 dager på grunn av Cup og kamper. Dermed fikk han ikke de karakterene han ønsket på eksamenene sine og valgte å ta opp to fag dette semesteret.

Årets Sesong

Etter enn god begynnelse på vårsesongen lå Nest-Sotra bra an på tabellen, men etterhvert som sesongen utfoldet seg gikk det ikke så bra som forventet. Nest-Sotra beholdt såvidt plassen i 1. divisjon denne sesongen og er ikke  det eneste Bergenslaget som har hatt en dårlig sesong. Brann spiller kvalifiseringskamp denne måneden, og hvis de rykker ned vil lagene spille i samme divisjon. Martin Sanchez Olsen mener det hadde vært gøy men litt leit:

– Det er litt trist hvis Brann skulle rykke ned, men det hadde vært veldig kult med 16. mai kamp mellom Brann og Nest-Sotra.

 Fremtiden for klubben

Etter en litt skuffende sesong har staben i Nest-Sotra tatt grep og ansatt Robin Dale Oen som skal få skikk på spillerens hverdag. Han skal legge opp morgentreninger samt harde fysiske tester som spillerne må igjennom. Det blir også et trenerskifte for laget. Jakten på hovedtrener er for fullt i gang og klubben har mange gode kandidater i siktet.

Kommentarer