This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Den første onsdagen i måneden avholdes det Operapub i regi av Bergen Nasjonale Opera. Operasjef Mary Miller håper arrangementet vil bidra til å skape lavere terskel for musikkinteresserte som vil lytte til klassisk musikk i en uformell setting.

– Tanken bak konseptet med Operapuben er å skape oppmerksomhet rundt sjangeren og gjøre det hele mer folkelig. Hele ideen er å la folk møtes og nyte opera uavhengig av deres musikalske bakgrunn.

Miller understreker at hun på tross av Logens overfylte lokaler ikke har planer om å flytte arrangementet til de mer typiske operascenene.

– Vi må nok vurdere å finne et større sted, og tidligere har vi brukt Chagall som fungerer bra. Vi vil forsøke å holde på den uformelle pub-stemningen fordi vi tror dette vil bidra til at flere vil vurdere å benytte seg av tilbudet, mener hun.

Verdifull erfaring

Ingeborg Ekeland er student ved Griegakademiet og deltok på Operapuben for andre gang. Hun mener arrangementet er en unik mulighet til å utfolde seg og gjøre seg nye erfaringer.

– Her kan vi stå på scenen uten for mye press, samtidig som vi får sjansen til å møte andre utøvere i en uanstrengt atmosfære. Vi kan eksempelvis ta en øl med profilerte operasangere i etterkant av fremførelsen og det er veldig stas, innrømmer hun.

Med sang på timeplanen

Hun medgir at det er ekstra artig med et stort publikum.

Studentene ved Griegakademiet holder konserter jevnlig, men vi sliter litt med å nå ut til folk. Vi har ikke ressurser til å drive PR i stor skala, så det hender at oppmøtet blir temmelig labert. Jeg håper at folk kan få øynene opp for det vi driver med og komme på konsertene våre også.

Ekeland forteller at hun og medstudentene har øvd lenge på kveldens repertoar som er en del av en større oppsetning de hadde av Figaros Bryllup.

– Vi har øvd på dette i rundt to måneder, så det hele sitter skikkelig, og da er det gøy å fremføre og man slapper mer av. Selvsagt er det veldig annerledes å opptre på den lille scenen på Logen der man må forflytte seg rundt blant publikum, men dette gjør det hele ekstra morsomt.

Opera til alle

Miller mener Bergen er en unik by ettersom Universitetet befinner seg i sentrum, og er helt sikker på at dette er positivt. Hun tror at Operapuben og likeså andre kulturarrangementer kan bidra til å utvide særlig den yngre gardens horisonter når det kommer til musikk.

– Folk har en tendens til å gruppere seg etter hvilke sjangre de lytter mest til, men Operapuben er ment å være en setting der alle typer mennesker kan komme og nyte vakre toner, sier hun.

Hun understreker ettertrykkelig at opera ikke er forbeholdt kultureliten eller spesielt interesserte.

– Det handler om å uttrykke seg gjennom sang, og fortelle historier gjennom musikken. Selvfølgelig er opera for alle!

Kommentarer