This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Studentteatergruppa Immaturus, er i full gang med sin nyeste produksjon, en moderne adapsjon av Emily Brontēs velkjente klassiker, Stormfulle høyder. Men er dette bare en tidskrevende hobby, eller er drømmen egentlig å bli en profesjonell skuespiller? 

Forestillingen “Stormfulle høyder” har premiere den 8.november på Kvarteret, og Immaturus er i full gang med å rigge seg til i lokalet. Det er høyt energinivå backstage, og det er mye som må gjøres klart.

Regissør Silje Drengsrud forteller at hun syns at boka var veldig appellerende i valget av stykket, da den inneholder mange spennende karakterer, både på det psykologiske og irrasjonelle planet.

– Det er et klassisk stykke, og da er det morsomt å gjøre noe så klassisk til noe moderne, forteller dramaturg Mari Nilsen.

Verdens mest kjente skuespiller

Teaterstykket flotter seg med fire skuespillere, i rollene som Catherine, Heathcliff, Edgar og Nelly. De fleste av dem kunne gjerne tenkt seg en karriere som en profesjonell skuespiller.

Daniel Haugen, som spiller Edgar, forteller at han til vanlig studerer italiensk ved UiB, men ble med i Immaturus fordi han føler at han må ha noe teater og skuespill rundt seg, og poengterer at drømmen hans er å bli verden mest kjente skuespiller. Ambisjonen stopper ikke ved scenekanten, men tar sikte på det store filmlerretet.

– Kaptein Sabeltann, det er min drømmerolle. Jeg må snakke østlandsk da, det er kanskje et problem. Men jeg har i hvertfall barten, sier en munter Daniel Haugen.

 

Kommentarer