This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

DERA mener i sitt forslag at studenter ikke er våkne nok til å ha undervisning mellom 08.15 og 09.00. I følge partiets talsmann så har de gjort et grundig forarbeid før de la frem forslaget. Det meste er funnet på internett, og ved hjelp av rapporter utgitt av UiB.

Partirepresentant i Det Eneste Reelle Alternativ(DERA), Tord Lauvland Bjørnevik, legger vekt på søvn-studier som er utgitt ved Universitetet i Bergen(UiB). Han mener rapportene viser til biologiske skiller mellom såkalte A-mennesker og B-mennesker.

– Man kan aldri motsi den biologiske klokken over en lengre periode. Vi kan prøve, men den vil alltid gå tilbake, sier DERA-representanten.

Arbeidsutvalget er negative

Arbeidsutvalget i Studentparlamentet ved UiB kom med en innstilling om at resolusjonen ikke skulle vedttas.

– Det vil ikke være hensiktsmessig, da omstrukturering av hele UiB sin undervisningsplan vil kreve enorme ressurser, forklarer leder i Studentparlamentet ved UiB, Tommy Aarethun.

Saken skal opp til høring på mandag, 27.oktober. Det vil da bli klart om studentene får lov til å sove gjennom vinterens mørke morgener, eller om de må fortsette sin studenthverdag i skyggen fra månelyset.

Studentene er uenige

BSTV snakket med flere studenter ved UiB, og svaret var for det meste det samme:

– Utbytte er ikke i nærheten like godt tidlig, som senere ut på dagen, sier student Ragnhild Harsvik Ødegaard. Hun mener det er et godt forslag, men ser saken fra begge sider.

– I likhet med at det finnes folk som vil sove litt lengre, så finnes det også de som liker å starte dagen tidlig.

DERA mener læringsutbyttet til studentene blir hemmet grunnet forelesninger mellom klokken åtte og ni.

– Alle synes det er vanskelig å komme seg opp på disse forelesningene, legger Lauvland Bjørnevik til.

Kommentarer