This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=5&feed=rss2

Lørdag denne uken ble Hordalands sterkeste samlet for å teste muskelmasse. Blant dem var medisinstudent Helge Lidtun fra Universitetet i Bergen. 

Noen vil kanskje tro at en kommende lege er forsikig med å utsette kroppen sin for belastninger den får gjennom strongman-idretten, men Helge Lidtun er ikke bekymret for helsen.

– Dette er i hvert fall sunnere enn ikke å bruke kroppen i det hele tatt, uttykker han.

Ifølge den aktive medisinstudenten er det avgjørende å øke treningsmengden etter hvert og variere belastningen.

– Man må trene skikkelig tungt, men man kan ikke ligge helt på grensen på hver økt.

 Da vi spør han om han ønsker å bli Norges sterkeste, ler han godt og svarer at det kunne vært en morsom tittel å få.

Tømmer, trailere og kjempesteiner.

Øvelsene i en strongman-konkurranse er varierte. Deltakerne i «Hordalands sterkeste mann» måtte for eksempel både trekke trailer i den såkalte «truckpull», og løfte både tømmerstokker og 180 kilo tunge steiner. Å dra traileren er i utgangspunktet en av Lidtuns favorittøvelser. Men han klarte ikke å trekke den så langt som han skulle ønske denne gangen.

– Det ble for mange sideveis bevegelser, og det holdt derfor ikke i dag, forteller han småskuffet.

Stor kroppsvekt kan komme til nytte når man skal skal dra en trailer. Selv om Lidtun per dags dato veier 89 kg og dermed er en lett utøver i strongman-sammenheng, har han likevel lykkes med nettopp denne kraftanstrengelsen flere ganger.

Ingen Fedondiett

Foran strongman-konkurranser er det vanlig å spise mye; både for å ha energi, men ikke minst fordi det er fordel å være tung i enkelte av øvelsene. Deltakere kunne fortelle BSTV om en oppkjøringsperiode med alt fra fleskepannekaker til store mengder poteter. Lidtun fokuserer på sin side på å spise mest mulig «rent.»

– Det går en del i kjøtt, frukt og fisk, sier han.

Han medgir samtidig at det kan være en utfordring å få i seg nok mat når han er bevisst på matvarene han velger. Å gå opp i vekt er nemlig en viktig del hans plan for å ta de neste stegene som strongman-utøver.

– Fremover blir det derfor også mer brødmat, konkluderer han.

 

NB: Vidar Daae Vikøyr ble Hordalands sterkeste mann. Han er fra før verdens sterkeste mann i vektklassen under 105 kg. Dagens konkurranse ble gjennomført med fri vektklasse. Helge Lidtun ble til slutt nummer sju i konkurransen.

 

Kommentarer