This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

På onsdag denne uken kom regjeringen med et forslag til statsbudsjettet for 2015. Nok en gang får studentene mindre enn forventet. Norske studenter får bare 300 kroner ekstra i stipend per måneden.

Bergens presseansvarlig i Studentunionen ved Campus Kristiania, Bjørn Kjetil Tanbo, er meget skuffet over regjeringen sitt forslag til stipendordningen.

– For det første er jeg ganske skuffet som de fleste andre studenter. Vi hadde nok forventet og ikke minst trengt mer for å ha fullt fokus som en heltidsstudent, sier Tanbo.

Skuffede representanter

Selv om studentene får mindre enn forventet, så skal det bygges 1500 nye studentboliger. Dette er allikevel bare halvparten av det som var kravet tidligere i år, sier lederen i Velferdstinget, Tor Sivertsen Prestegard.

En fulltidsstudent bruker gjennomsnittlig 37,5 timer ukentlig på skolearbeid. Dette er utenom ekstrajobber og studentforeninger som mange allerede har. Sivertsen Prestegard mener at studentene burde ha krav på høyere stipend ved fulltidsstudier.

– Vi mener at våre krav om en og en halv g skal være mulig, både for studentene og regjeringen, forteller han.

Selv om norske studenter har det bedre enn mange andre land, så mener de at det fremdeles ikke er bra nok.

– Norske studenter melder dobbelt så mange psykiske symptomplager enn befolkningen i samme aldersgruppe, her trengs det sårt penger til studentsamskipnadene sine helsesenter, sier Prestegard.

Alle trenger et sosialt liv

Student, Malin Lindsveinhaug mener at det ikke bare handler om penger til studier, men også om det sosiale utenfor skolen. Hun er avhengig av å jobbe for å kunne ha et sosialt liv.

– Det vi får i dag holder så vidt til skoleutgifter, mat og husleie, men ikke til så mye mer. Jeg mener at studentene burde få mer bistand til et sosialt liv etter studietid og ikke bruke den tiden på mer jobb, forteller hun.

Kommentarer