This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

På møtet i Velferdstinget den 6. oktober ble det vedtatt en resolusjon som sier at Velferdstinget støtter SiBs ønske om å fritas eiendomsskatt. Kun en stemme gikk imot forslaget. Leder i Velferdstinget, Tor Prestegard, forklarer at de anser SiB som en samfunnnsnyttig institusjon. På det grunnlag har SiB ifølge lovens paragraf 7 rett på fritak fra eiendomsskatt.

Ukjent eksisterende fritak

Ifølge en e-post kommunen har sendt til Bergen Student-TV, har allerede SiB fritak på eiendomsskatt. Dette kommer som en overraskelse på styreleder i SiB, Audun Kjørstad.

– Vi har søkt om fritak flere ganger, og fått avslag. Sist gang vi søkte om fritak var høsten 2011. Den har vi aldri fått noe svar på, forteller Kjørstad, sier Kjørstad.

Han opplyste på møtet i Velferdstinget at da det sist var eiendomsskatt i Bergen, utgjorde det rundt 700 000 kroner. Nå antar man at det vil utgjøre enda mer.

– Dersom det stemmer at vi allerede har et fritak, slik det står i e-posten jeg har fått videresendt fra Bergen Student-TV, så er det selvsagt veldig gledelig, slår SiB-lederen fast. Han understreker også at frem til man finner ut sikkert at man har fått innvilget fritak, så må man forholde seg til stiuasjonen som om man må betale, sier han.

Økte utgifter for studentene

Dersom SiB ikke får fritak fra eiendomsskatten vil det bety økte utgifter for studentene selv.

– SiB har en stor bygningsmasse, så vi frykter at det vil koste ganske mye dersom SiB blir nødt til å betale eiendomsskatt, sier Prestegard.

SiB er nødt til å legge utgiften over på studentene, siden SiB ikke tar ut profitt og alt SiB tjener føres tilbake til studentene. Man frykter at dersom SiB må betale eiendomsskatt på bolig, vil det føre til blant annet dyrere leiepriser, forklarer VT-lederen.

Kommentarer