This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Skjegg har kommet og gått hos menn i alle år. Etter et tiår med glattbarberte ansikter, er skjegget tilbake for fullt. Vi lurer på hva greia med skjegg egentlig er, og hvorfor det er så populært å la det gro? 

Skjegg uttrykker mandighet og voksenhet, men er mye mer enn så. Mens kvinner kan fremheve trekk og ansiktsform med sminke, har også menn en mulighet til å gjøre det. Nemlig ved å bruke skjegget! Skjegg kan være så mye mer enn bare ansiktshår, ettersom man kan selv bestemme hvordan og hvor langt det skal være. Det at ansiktshår for mange er en stor stolthet, er det iallefall ingen tvil om.

Lidenskap for skjegg

At flere velger å beholde skjeggveksten er lett å se. Vi tok turen rundt i Bergen sentrum for å høre med gutta hvorfor de har latt skjegget gro og hvor mye skjegget betyr for dem. Det kom frem mange forskjellige meninger rundt dette. Mens noen hadde skjegg fordi de bare ville prøve noe nytt og syns det så bra ut, var andre mer lidenskapelig opptatt av skjegget sitt og bruker lang tid på badet hver morgen for å få skjeggveksten til å ligge som den skal. Flere vi snakket med stod fast på at skjegg forandrer et ansikt kraftig. Andre kommentarer var at med skjegg ser man både eldre og mer maskulin ut, og i tillegg er skjegg litt opprørsk og sexy.


Merker trenden

Eier av MadMen Creative Barber Herresalong, Tomas Madsen, har merket at mange nå lar være å ta alt skjegget bort, men er usikker på hvor lenge trenden kommer til å vare. Han mener at grunnen til at skjegg er blitt så trendy har med filmstjerner å gjøre.


– Når de begynner å beholde skjegget, så begynner resten av verden å beholde skjegget. Det er akkurat som med håret. Hårtrendene forandrer seg etter hvordan kjendisene ser ut, og det gjør også skjeggtrendene. Vi får se når de begynner å ta det vekk igjen, om resten av verden gjør det samme, sier han. 

På herresalongen har de en behandling som heter Design Shave, for skjegg som vokser ut av kontroll. Det går ut på  å lage mønster i skjegget, tilpasse det til ansiktet og forme det akkurat slik man vil ha det. Man kan for eksempel ha med bilde av hvordan skjegget skal se ut, akkurat som man gjør med hårfrisyren.

– Et skjegg kan forme en hel fasong på ansiktet, forteller Tomas Madsen.


Uenighet blant jentene

Mennene har sagt sitt, men slår skjegget like bra ann hos damene? Er det virkelig sånn at skjegg fremmer maskulinitet og dette er noe som trekker damer? Eller er det sånn at de heller foretrekket et glattbarbert ansikt? Meningene om dette er veldig forskjellige, men det virker som skjegget likevel har en stor plass i noen menns hjerter. 

 

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

Kommentarer