This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

For Norges «one-man band» og soul-konge er ikke alltid artistlivet en dans på roser. Han gikk konkurs på USA-turne, må ofte være månedsvis borte fra kona og sønnen, og i tillegg døde manageren hans tidligere i år.

Jarle Norman Bernhoft-Sjødin, bedre kjent som Bernhoft, gav i april ut sitt tredje soloalbum Islander. 2014 har så langt vært et hektisk år for Jarle, og mer skal det bli. Han har gjort det bra både i Norge og internasjonalt, og skal iløpet av høsten turnere i USA og Europa. Lørdag spilte han med The Fashion Bruises for et fullstappet USF Verftet.


Hard start på året

I midten av januar i år døde Bernhofts manager Per Eirik Johansen, bare 54 år gammel. Både Johansen og Bernhoft hadde flyttet til New York for å jobbe med Jarles nye album. Det ble tungt å jobbe videre med albumet på egen hand. 

Det har egentlig vært et møkka-år med mye styr. Det er først nå jeg begynner å få hodet litt over vann igjen.


Ikke råd til band i USA

En ting Jarle er spesielt kjent for er å opptre som et enmanns-band. Låter som Cmon Talk og Choices fra albumet Solidarity Breaks har blitt sett av millioner på YouTube og mange er fascinert over talentet hans med loop-pedalene. Hvordan ideen om et one-man-band oppstod er kanskje annerledes enn de fleste tror. Det var nemlig egentlig ikke tanken at det skulle bli sånn. 

Det ble mest som en økonomisk løsning, da jeg ikke hadde råd til å ha med band i USA, men så ble det en greie.


Savner familien

Jarle er for tiden bosatt i New York sammen med kona Lisa Bernhoft-Sjødin og sønnen Samuel. Det blir mye tid borte fra familien. Spesielt nå når Bernhoft skal på turne i tre måneder i strekk, blant annet i USA og rundt i Europa.

Jeg er veldig glad for at det finnes videotelefoni, så sønnen min ikke glemmer hvordan jeg ser ut, forteller Jarle når vi spør hvordan han holder kontakten.


Hadde «gått på Nav» uten musikken

Jarle Bernhoft har alltid holdt på med musikk og det er det mye av tiden hans går til. Frem til 2005 spilte Jarle i rockebandet Span. Da han sluttet i bandet prøvde han å ta en annen retning.

Jeg har prøvd å slutte med musikk tre ganger. Sist gang var når jeg sluttet i rockebandet mitt, begynte å studere og tenkte jeg skulle bli lærer. Så ble jeg bare sugd ut i turne-verden med en gang, forteller han.

Når vi spør han hva han hadde vært uten musikken, svarer han uten å nøle.

Trygdeklient. Jeg er en lat-sekk på alt annet enn musikk!

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer