This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Comet Kid debuterte tidligere i år med albumet Roots, og i slutten av januar kommer oppfølgeren. Under helgens konsert ga de publikum noen smakebiter fra den nye skiva. 

Comet Kid har i løpet av sin karriere, som begynte for snaut 1 og 1/2 år siden, blitt tatt godt imot landet rundt. Bandet består av Alexander Hoddevik, Andreas Kjøll, Theodor Peterson, Svein Inge Bjørkedal og Hogne Aasjord. Hvordan Comet Kid ble startet og hvem som ble med, er mer eller mindre tilfeldig forteller den skjeggete vokaliste Andreas Kjøll.

– Jeg fikk en gig på kroa i Bø, så sa jeg «la oss starte et band», og Alexander ble med og en kompis på trommer. Og etterhvert har flere medlemmer kommet inn ganske tilfeldig, forteller Kjøll.

Debutplate med spor fra flere sjangere

Debutalbummet Roots har fått navnet etter musikkrøttene til musikerne. Hvor de prøver å blande musikken de vokste opp med, sammen med nye og mer moderne sjangere. En oppgave som bandet har klart utmerket, der de leker seg mellom pop, soul, folk og rockemusikk. Etter debuten har de fått en del oppmerksomhet, og kanskje noe litt uønsket oppmerksomhet også.

– Jeg har fått litt snapchats fra ukjente, men, ja det er gøy det. Det er både gøy og litt sånn ubehagelig iblandt. Det kommer an på graden av tilstedeværelse av klær, understreker Kjøll.

Folk burde passe seg

Sangen Psychopath står noe ut fra resten av albumet. Denne inntagende, melodiøse sangen har man bare lyst til å lene seg bak og nyte. Hører man på teksten, står den derimot i stor kontrast til melodien hvor det synges blant annet «(…) and no one heard me sneaking through the window, I put a pillow over your face. Cuz I’m a psychopath». Bandet bekrefter at sanger er dediktert til noen, men ønsker ikke å nevne hvem. 

Skal bli verdens beste band

Så langt har gutta spilt på flere av sommerens festivaler, blant annet oppvarmet for Oslo Ess og Daniel Norgren, samt spilt i Kronprinsens sin bursdag. Men det hele stopper ikke der, Comet kid skal nemlig bli verdens beste band.

– Vi vil jo bare spille så mye som mulig, leve av å føre musikken, jobbe 100% og bare å kjøre på. Bli verdens største band, det er min plan i hvert fall, forteller Hogne Aasjord.

– Også turne i Japan, det er veldig høyt oppe på min liste, bryter Kjøll ut.

Mer kommer i fremtiden

Fansen er fornøyd med debutalbummet, og hvis Comet Kid klarer å opprettholde kvaliteten på sitt neste album som slippes i januar 2015, må de forvente ikke bare «gamle» fans, men også en hel haug nye springende etter dem. Dette er en gjeng vi kommer til å se mye av fremover.


Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer