This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=5&feed=rss2

Rojentene ved medisin- og jusstudiet i Bergen er til vanlig tøffe konkurrenter. Lørdag 20.september skal de derimot forsøke å ro i takt når de sammen skal representere Fana Roklubb i Norgesmesterskapet.

– Det er morsomt å bli kjent med jentene på jussen, sier medisinstudent Mille Stenmark entusiastisk.

Hun har tidligere drevet med studentroing i England, og er fornøyd med å ha funnet et godt romiljø i Bergen. Til helgen ror hun i en av de to båtene med jus- og medisinstudenter fra Universitetet i Bergen.

Håper på videre samarbeid

Benedickte Tollefsen har også vært aktiv med roing utenom studentidretten. Hun tror samarbeidet mellom de to fakultetene kan komme til å vare.

– Jeg håper vi kan delta i flere konkurranser sammen. Det er fint å bli kjent på tvers av studentmiljøene, forteller Tollefsen.

Hun legger derimot ikke skjul på at hun drømmer om edelt metal til helga, og forteller at målet er å gå hjem med en medalje.

– Mer krevende enn jeg trodde

Det er også flere studenter som nylig har stiftet bekjentskap med sporten. Hege Bergaplass er en av de ferske roerne på laget som skal delta i NM. Bergaplass liker å trene på vannet, men fikk seg en overraskelse på første roøkt. Bergaplass forteller at hun blant annet har merket at roingen krever sitt av ryggmuskulaturen.

– Jeg trodde jeg var i god form helt fram til jeg prøvde dette, ler hun.

Fanalederen er imponert

Leder i Fana Roklubb Thorvald Jakobsen, forteller at jentene har stort pågangsmot. Han har veiledet dem de siste ukene, og den rutinerte treneren forteller at han har vært vitne til rask fremgang.

– Roing er mer teknisk enn mange tror. De har blitt mer samkjørte enn mange juniorlag klarer på samme tid, sier Jakobsen.

Lagene med studenter fra jus og medisin skal delta i åtter med styrmann – åtte roere arbeider sammen i denne disiplinen for å skape størst mulig fremdrift. Noen av jentene holder landslagsnivå og har blant annet deltatt i EM. Jakobsen mener at de erfarne roerne på laget gjør det mulig for de nye å lære seg roing så raskt.

Skal vinne festen

Studentene selv setter stor pris på det gode samholdet i hele laget. Latteren sitter løst både før og etter harde runder på vannet.

Uansett hvilken fart de to båtene oppnår på vannet til helgen; jusstudent Anja Herud lover at de vinner festen etterpå.

 

PS: Norgesmesterskapet i roing arrangeres på Årungen Rostadion av Olaf Tuftes klubb Horten Roklubb.

Kommentarer