This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Pål skaper nittitallsnostalgi med Pokémonspilling. Med sosial gevinst som grunnlag, er de nå flere guttene fra Bergen som har sneket seg opp i Norgestoppen.

Siden de var guttunger på 12 og 13 år har de spilt Pokémon. Nå trener Sebastian T. Nygård (17) og Odin A. Severinsen (19) ved ligaen i Bergen, hvor Pål Gjerde er ligaleder.

– Finner du noe du er kjempegod på, så er det en av de beste følelsene i verden. Noen har det med fotball, eller andre fysiske idretter. Jeg har det med pokémonkort, forteller Pokémonspiller Sebastian.

I følge Sebastian er det få i byen som spiller for å vinne mesterskap, så guttene konkurrer hovedsakelig med hverandre.

– Jeg og Odin her er vel av de mest konkurransedyktige i Bergen, poengterer Sebastian.

Enormt konsept som lever evig

Siden oppstarten i Japan i 1996, har det fiktive anime konseptet holdt det gående. Pokémon, eller pocket monsters, kom som både figurer, spillkort og tegneserie. Guttene ved ligaen i Bergen fokuserer hovedsakelig på Pokémonkortene , såkalt Pokémon Trading Card Game, hvor konkurrering om, og bytting av kortene utgjør essensen. Kortene har forskjellig verdi, og en kan eksempelvis se på Finn.no at kort-samlinger blir solgt for omlag 1000,- , mens virkelig sjeldne kort ligger på over 2400,- på e-Bay.com.

Kvalifiserte til VM

Sebastian ble introdusert til kortspillet gjennom en kompis. Kompisen sluttet å spille, mens Sebastian greide å kvalifisere seg helt til VM.

– Jeg har tidligere kommet på 2. plass i NM og ble nummer 53 i VM.  Har du en ambisjon om å bli best i verden, så er alt mulig, påpeker Sebastian.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer