This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=3&feed=rss2

Var det riktig å stenge Nygårdsparken? Hvordan går det med de narkomane som ikke lenger har sitt faste tilholdssted? Synspunktene er mange etter at parken ble gjerdet inn for drøye to uker siden.

Tirsdag 16. september er det duket for ny debatt i regi av Bergen Student-TV. Denne gangen skal det handle om stengingen av Nygårdsparken og utfordringene dette fører med seg. Vi har snakket med noen av deltakerene på forhånd, og hørt hva de mener.

Leder i Møhlenpris Velforening, Synnøve Fluge, er fornøyd med at politikere og politi til slutt hørte deres ønsker:

–  Stengingen var eneste mulighet på nåværende tidspunkt. Jeg tror også det vil være en god mulighet for dem som allerede var dypt inne i miljøet i parken å nå komme seg ut av det, sier Fluge.

Volleyballbane og wifi

Tommy Aarethun, leder i Studentparlamentet ved UiB, er i likhet med Fluge enig i at stenging av parken var en god idè. Selv håper han på at parken i framtiden kan bli brukt på diverse aktiviteter i favør av studentene.

– Jeg synes forslaget med volleyballbane var bra. Vi i studentparlamentet ønsker også å få på plass omfattende wifi-dekning i hele parkområdet. I tillegg håper jeg parken i framtiden kan bli brukt av studenter både på dags- og kveldstid, påpeker Aarethun.

Opphopning av narkomane ved Korskirken

Ved hjørnet av Korskirken står et knippe mennesker tett sammen med bøyde hoder. Mennesker som for to uker siden ikke var å finne ved Korskirken. Mennsker som tidligere holdt til i Nygårdsparken. Ingen ønsker å vise seg på kamera, men mange av dem har mye å si:

– Før var alt trygt og vi visste hvor vi hadde hverandre. Nå er vi spredd til alle kanter.

– Hadde jeg hatt barn her i byen ville jeg følt meg mindre trygg enn før. Da var salget av narkotika konsentrert til parken, nå kan du få det utenfor en hvilken som helst restaurant i sentrum.

Anbjørg Eilertsen, bedre kjent som «Mor i parken» er enig. Hun har gått gjennom Nygårdsparken tilnærmet hver dag de siste åtte årene for å se til, passe på og vise omsorg for brukerne som holdt til her. Eilertsen er bekymret for hva som skjer med dem nå, men retter også fokus mot det generelle tilbudet kommunen gir dem som ønsker å komme seg vekk fra gata og slutte med narkotika.

– Det er ikke godt nok. Og da er måten parken ble stengt på helt gal. Det er rett og slett horribelt, sier Eilertsen.

 

Debatter i september

Neste debatt er tirsdag 30. september, og da skal vi diskutere studiestøtten. 8. oktober legges det nye statsbudsjettet frem, men hva vil dette bety for studentene?

Vi ønsker publikum velkommen

I tillegg til å streame debattene live, inviterer vi dere til å komme å se på debattene. Det er gratis, og dørene åpner klokken 18. Mot slutten av programmet åpner vi for spørsmål. De som sitter hjemme og ser på kan sende sine spørsmål gjennom Twitter, ved å bruke #BSTVdebatt.

 

Kommentarer