This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Ny ballett- trend skal gi deg ballettkroppen, men hvor mye arbeid ligger bak og hvor kompetent må instruktørene være?

Ballet fitness er en ny trend fra USA og Storbritannia, som skal gi deg ballettkroppen, uten at du behøver å være en danser. Den nye trenden kom for fullt etter at filmen Black Swan ble sluppet på kino. Mange Hollywood stjerner, som Ryan Gosling og Madonna, er blitt sett på vei til og fra ballettreningene, og nå har trenden sneket seg til store deler av Europa.

Til tross for alle som roser den nye trenden, får den også en god dose kritikk. En av dem er Brynn Jinnette, en tidligere danser ved New York City Ballet. Hun påstår den nye ballettrenden er meningsløs, og utdyper med å si at det er snakk om mye trening, dietter og gener som gir deg den slanke ballettkroppen.

Dans etterspurt på treningssentre 

Den siste tiden har det vært mye fokus på kropp og god fysikk, og på treningssentre finnes det et bredt tilbud av treninggsformer. Dans er en av de treningsformene som er blitt mer etterspurt den siste tiden. Stacy Douglas som er gruppetreningsansvarlig ved SiB Trening hevder dansetilbudet har blitt veldig populært, og er noe de må tilby.

– Vi ser at hvis det er lite timer som inneholder dans et semester, får vi en stor etterspørsel etter disse timene, sier Douglas.

SiB Trening er et av treningsentrene som tilbyr gruppetimer til studenter hvor det er dans involvert, blant annet DanceMoves og Zumba.

Dans hører hjemme på danseskolen

Nina Henriksen er dansepedagog og eier av Step In Dansestudio. Hun har en stor rolle i dansemiljøet i Bergen, og har vært med på å forme en rekke dyktige dansere. Hun poengterer at dans og ballett hører hjemme i en dansesal med en dansepedagog, og ikke på et treningssenter.

– Ballett som treningsform passer egentlig best i en dansesal. Ballett er en fantastisk måte å trene på, men det tar tid for å forstå hele danseteknikken og tanken bak, forteller Henriksen.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer