This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I helgen ble Norges største ølfestival, BØ, arrangert i Bergen med hele 19 deltakende bryggerier. Fokuset var å få frem norsk kreativitet i øl og ølkultur, med det mål å fremme Norge som et øl-brygger land.

Bergen Ølfestival er en ølfestival drevet av øl-entusiaster på dugnad, hvor overskuddet ikke går i lommeboken, men til neste års festival. Tidligere var BØ en uavhengig del av Bergen Matfestival, men har nå flyttet seg vekk fra den overfylte Bryggen og inn til Skostredet. Til tross for denne splittelsen er det viktig for arrangørene å vise at øl og mat henger tett sammen, og de stilte derfor med stand spesialisert på mat.

Unike smaker

Ølfestivalen byr på et hav av variert øl fra lokale bryggerier rundt om i landet, og lederen av ølfestivalen, Stian Krog, utfordret alle ølskeptikere til å prøve noe nytt for anledningen.

– Jeg pleier å si er at det er ikke snakk om man ikke liker øl, det er snakk om man har ikke funnet den rette ølen enda, forteller en entusiastisk Krog.

I hva som var festivalens tredje år var stemningen noe humlete, og festivalsjefens oppfordring til alle besøkende var klar.

– Drikk og kos dere, og velkommen! fortalte Krog.

Kunnskap

Ølfestivalen handler ikke bare om øl, men også om økt kunnskap rundt øl. I tillegg til smaksprøver kunne festivalen tilby fordrag av blant annet forfatteren Petter Nome, Eirik Stokkemo og Hanne Frosta. Interessen blant byens studenter var også stor, da hjemmebrygging har blitt mer populært og sulten etter kunnskap om ølbrygging har vokst.

– Det er så flott at det er så mange folk som kan fortelle om de enkelte øltypene, forteller festivaldeltaker Olive Steinkopf.

En av ølkjennerne er Margit Skjenker fra Fjellbryggeriet som hevder at flesteparten av de deltakende mikro-bryggeriene produserer god øl som er rik på smak.

– Jeg tror folk har fått øynene opp for kvalitetsøl, poengterer Skjenker.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer