This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

For niende år på rad ble det arrangert studentmesterskap i roing i Bergen. Som spådd på forhånd var det NTNUI som dro i land gullmedaljen i både herre- og kvinneklassen.

Fredag 10.mai stod elleve lag klare for å delta i nok et studentmesterskap i roing ved Nordåsvannet. Totalt var det seks herrelag påmeldt: to fra NTNUI, et fra NHH, et fra UiB medisin, et fra UiB juss og et fra Sjøkrigsskolen. I kvinneklassen deltok to lag fra UiB juss, et fra UiB medisin, et fra NTNUI og et fra NHH. NTNUI gikk som vanlig av med seieren i begge klassene.

– Det var veldig deilig å vinne i år. Vi var faktisk ikke så sikre som vi vanligvis har vært, så det var godt å få det overstått, sier lagkaptein for NTNUI 1, Sven Ole M. Nicolaysen.

En klasse for seg selv

Ved dagens mesterskap var det flere som uttalte at både jentene og guttene fra NTNUI er i en klasse for seg selv på landsbasis. Herrelaget til NTNUI har nå ni år på rad tatt med seg gullmedaljen tilbake til Trondheim.

–  NTNUI er liksom en klasse for seg selv. Derfor har vi ikke satt oss så store mål at vi tror vi kommer til å beseire dem. Det hadde derimot vært gøy å bli best i byen, forteller Victoria Selmer fra UiB juss.

NTNUI forteller selv at de ikke forventer å vinne på forhånd, men at det ligger mye trening bak seieren.

– Det er nok et ekstra godt miljø for roing ved NTNUI, i tillegg har vi et stort støtteapparat bak oss. Vi trener mye og har mange gode roere, men tar det ikke for gitt at vi vinner hver gang, forklarer Nicolaysen.

Rodde seg til sølv

Sjøkrigsskolen gikk av med en sølvmedalje, og forteller at de er svært fornøyd med det.

– Dette er helt glimrende, vi nådde målet vårt og ble best i byen. I tillegg slo vi jo NTNUI 2, og det var helt topp. NTNUI 1 er dessverre alt for gode, så det kunne vi ikke forvente, sier Daniel Angell Søvik fra Sjøkrigsskolen.

Videre forteller Søvik at det er et godt miljø for roing på Sjøkrigsskolen, og at de har plan om å delta neste år også.

– Det er gode rekrutteringsmuligheter på Sjøkrigsskolen, så vi skal gjøre det enda bedre neste år. Derimot er vi veldig fornøyd med årets resultater, spesielt med tanke på at vi begynte å trene skikkelig for bare to uker siden, forteller en blid Søvik.

Fornøyde arrangører

Arrangør av årets studentregatta, Maris Strand er veldig fonøyd med årets arrangement selv om hans eget lag fra NHH ikke gikk hjem med pokal.

– Jeg synes det har gått kjempefint. Alle lagene møtte opp, sola har skint i hele dag og ingen ble skadet, sier Marius Strand fra NHH.

Justitia 1 ble best i byen

Før dagens mesterskap uttalte både jentene fra NHH og Juss at målet strakk seg til å bli best i byen. Oktagon ville bli bedre enn jussen, mens jussen ville beseire NHH. Best i byen ble Jussens kvinnelag, Justitia 1 og bronsen gikk til UiBs medisin. Jentene fra NHH gikk derimot tomhendte hjem i denne omgang.

– Det var jo litt synd å komme på 4.plass i dag da, vi ville jo gjerne bli bedre enn både medisin og juss slik som vi greide i fjor. Motet er derimot fremdeles oppe, og vi kommer sterkere tilbake neste år, sier lagkaptein ved NHHs oktagon, Nora Guthe.

 

Studentmesterskapets resultater: 

Herrelagene:                                                         Kvinnelagene:

1.plass: NTNUI 1                                                 1.plass: NTNUI

2.plass: SKSK (Sjøkrigsskolen).                    2.plass: Justitia 1

3.plass: NTNUI 2                                                 3.plass: Medisin

4. plass: NHH Crew                                             4.plass: NHH Oktagon

Kommentarer