This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Røyst skal bidra til å knytte sterkere bånd mellom politikk og akademia.

Fordel å være uavhengig  

Tidsskriftet er plassert på venstresiden i det politiske landskapet, men er både partiuavhengig og tverrfaglig i sin utfoldelse. Doktorgradsstipendiat i antropologi, Ragnhild Freng Dale, mener det er en fordel å være partiuavhengig for å kunne få flere samfunnsorienterte med på å drive tankelek på venstresiden, både for unge og de eldre og mer erfarne. Ettersom redaksjonen også er bestående av flere studenter og akademikere med bakgrunn fra forskjellige fag, fører det også til flere innfallsvinkler når man angriper de ulike problemstillingene. Røyst vil først og fremst være etablert i Bergen, men vil ta for seg samfunnstemaer i både inn- og utland. Temaet for første utgaven skal være frihet.

Tverrfaglig bredde er viktig, mener Dale.

Mer enn bare politikk

Første utgave er på rundt 150 sider og inneholder både innenriks, utenriks, idéer og kulturelle bidrag. Masterstudent i rettsvitenskap ved UiB, Gøran Thengs, mener at Røyst vil kunne bli en fin plattform for idémyldring og nye tanker. I tillegg til de rent politiske spørsmålene vil de også ha kulturdelen hvor ulike kunstbidrag skal få sin plass. Her vil det bli både humor, men også alvorlige elementer som sammen kan invitere leseren til tankelek.

Noen vil vel si at alt handler om politikk i større eller mindre grad, men vi vil nok ikke trekke politiske slutninger ut av alt, smiler Thengs.

Kvalitet framfor kvantitet

Planene om Røyst begynte for rundt et år siden, men ble ikke etablert på ordentlig før i høst. Med en ny blåblå regjering føler skribentene at det kan være nødvendig med en ny idémessig gjenreisning på venstresiden. Tidsskriftet vil blant annet kunne kjøpes ved Litteraturhuset i Bergen og Studia, og vil koste 50 kr. Thengs nevner at planen er å lansere tidsskriftet to ganger i året, hvorpå neste utgivelse vil skje i november.

Veien blir litt til mens vi går, avslutter Thengs.

http://www.royst.no/

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer