This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

10.-12. juli arrangeres Ikkjevel-festivalen i Grimstad, en idyllisk sommerfest som for tredje året tiltrekker mange sommerglade deltakere, samt artister. I spissen for det hele står blant annet arkitektstudent Marius H. Næss (22).

Næss holder for tiden på med siste året på sin bachelor-grad ved Bergen Arkitekthøgskole (BAS). Ved siden av studiene går mye av tiden med til å forberede sommerens høydepunkt, nemlig Ikkjevel-festivalen hjemme i Grimstad. Festivalen begynte egentlig som en sommerfest hvor en vennegjeng samlet rundt 200 stykker etter splittelsen fra videregående, mens det nå har vokst til å bli en etablert sommerfestival med både musikk, lokalt øl (Nøgne Ø), reker og mengder med sommerhygge på programmet.

 Det begynte egentlig som en avansert hagefest, påpeker Næss.

Fordelt i flere byer

Til sammen er de ni stykker i festivalstyret, men det er Marius i tospann med Kaja Skovborg-Hansen som er selve festivalsjefene og fronter prosjektet. I og med at det bare er han som er bosatt i Bergen, går mye av planleggingen på tvers av byene via skype-møter og telefon. Noen bor i Oslo, andre i Trondheim, mens noen også holder hus hjemme i Grimstad. På den måten mener arkitektstudenten at de får et bredt nettverk rundt i landet, som i sin tur bidrar til at mange festivaldeltakere tar turen langveis fra for å oppleve sommeridyllen på Rørmoen i Grimstad. Ingen av styrets medlemmer jobber med festivalen på fulltid, så de er totalt avhengige av godt samspill og lokal dugnadsånd fra beboerne hjemme om sommeren.

Ikke et festivalmenneske

Når man arrangerer festival er det mye å tenke på som man i utgangspunktet ikke ofrer en tanke før man sitter der og skal planlegge, påpeker arkitektstudenten. Han nevner blant annet sponsorinntekter, lydteknikere og back-stage, som alt i alt krever mye ansvar og planlegging. Arkitektstudiet er kjent for å være et svært tidskrevende fag, så det er mange baller i luften til enhver tid. Han forteller videre hvordan tiden struktureres på ettermiddagene hvor han ofte kan sitte flere timer med bare festivalplanlegging før han legger seg. Det er ikke vanskelig å få inntrykk av at vi har med en festivalglad student å gjøre, men likevel hevder 22-åringen at han aldri har vært noe festivalmenneske.

– Jeg hadde faktisk aldri vært på festival før vi arrangerte Ikkjevel, avslører Næss ærlig og lattermildt.

Mye moro på programmet

Det er ikke uten grunn at Grimstadværingen er kry over årets festivalprogram. Ikkjevel-festivalen 2014 kan skimte med flere artige konsepter på tapetet, som blant annet kirkelyd, badelyd og låvenatt. Team Me, Casiokids, Fjorden Baby! og Moddi er blant artistene. I tillegg skal en ny stor booking annonseres om ikke altfor lenge.

– Vi vil at festivaldeltakerne skal få totalpakken med alt Sørlandet har å by på når de kommer på festivalen i juli.

http://ikkjevel.no/

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer