This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Den nye lederen for Høyres Studenter, Heidi Fuglesang sjonglerer vervet med både juss-studiene, og Universitetsstyret ved Universitetet i Bergen. Hvordan får hun kabalen til å gå opp? 

I tillegg til å være juss-student på 3. året og universitetsstyrerepresentant, ble 22-åringen valgt til formann for Høyres studenter på landsmøte i Oslo 4. – 6. april. Det betyr at hun går en hektisk vår og sommer i møte.

Universitetsstyrets oppgaver tar det overordnede strategiske avgjørelsene, blant annet regnskap, det er det øverste styringsorganet ved UiB. Fuglesang ønsket å ta del i studentpolitikken i Bergen, og meldte seg derfor til Universitetsstyret.

– Jeg fant ut at jeg ville være med i Universitetsstyret da jeg allerede satt i Studentparlamentet og var inne i studentpolitikken. Jeg tok utfordringen og stilte til valg, også ble jeg valgt, smiler Fuglesang.

Et lærerikt år
Av vervet i Universitetsstyret har hun lært mye, både hvordan hun skal drive styrearbeid og hvordan hun skal opptre som et styremedlem.

– Det har tatt og tar mye tid, men det er svært lærerikt. Også er det bare en kort periode jeg skal være både studentrepresentant i Universitetsstyret og leder i Høyres studenter, forklarer Fuglesang.

Fuglesang må være veldig strukturert og ha mange baller i luften, samtidig som hun må få kabalen til å gå opp.

– Ved å nedprioritere skolen en liten periode har jeg hatt tid til både valgkamp i Høyres studenter og Universitetsstyret, sier Fuglesang.

Denne våren har Fuglesang altså hatt to store verv, i tillegg til å være student.

– Fordi det var en stund til eksamen, da er det mulig å prioritere de to tingene fremfor skole, også tar jeg jo igjen skolen etterpå, fordi det var jo bare en liten periode med valgkamp og nå er det jo bare en liten periode hvor jeg er leder i Høyres studenter og studentrepresentatnt i Universitetsstyret, forklarer Fuglesang.

Fuglesang tar utfordringene på stark arm, og trives i hennes noe hektiske tilværelse.

– Jeg tror jeg må ha noe annet å holde på for at jeg skal synes hverdagen min er spennende nok, jeg har aldri kun vært elev eller kun vært student, smiler en engasjert Fuglesang.

Måtte promotere seg selv
I forbindelse med ledervalget i Høyres studenter måtte juss-studenten promotere seg selv. Det var en opplevelse for Fuglesang, og utfallet kunne ikke blitt bedre.

– Det var litt kleint å måtte “selge” seg selv, men også veldig god erfaring, også var det jo veldig gøy å bli valgt, smiler Fuglesang.

22-åringen har vært aktiv i ulike råd og hatt ulike verv hele livet, men hun har ikke tidligere måtte promotere seg selv på den måten.

Leder for Høyres studenter
– Det er en litt høyere aldersgruppe også har de enda mer fokus på høyere utdanning, så det passet meg enda bedre, sier den ferske lederen i Høyres studenter.

Høyres studenter er studentorganisasjonen til Høyre som har spesielt fokus på studenter og studentpolitikk og høyere utdanning og forskning. Fuglesang har lenge vært aktiv i Unge Høyre og ble aktiv i Høyres studenter da hun flyttet til Bergen.

– Planen min for Høyres studenter er at vi skal være litt politikkleverandør for Høyre på spesielt utdanning og forskning, og da er det jo masse kunnskaper og erfaringer som jeg har med meg fra Universitetsstyret som jeg kommer til å god bruk for inn i det politiske arbeidet, sier Fuglesang.

Fordi mange av møtene i Høyres studenter avholdes i Oslo, og Fuglesang ikke ønsket å pendle, har hun tatt valget om å flytte til Oslo.

Venneløs?
Fuglesang forklarer at hun også har tid til å være med venner, men at det handler om å planlegge og ta seg tid.

– Man får tid til venner, jeg har jo noen ledige kvelder i uken, men i perioder blir det litt hektisk, understreker Fuglesang.

For tiden leser Fuglesang til eksamen førstkommende fredag, men tar seg likevel tid til å møte BSTV.

– Nå har jeg lest hele påsken, og det har vært litt kjedelig, det må jeg ærlig innrømme, spesielt når jeg får bilder av venner og kjente som soler seg og nyter en kald pils, ler Fuglesang.

Skal først bli advokat
Den ferske formannen i Høyres studenter har ikke foreløpig de store planene innenfor politikken med tanke på jobb. I første omgang vil jusstudenten fullføre de to siste årene av utdanningen sin i Oslo, deretter vil tiden vise.

– Etter det ønsker jeg å bli advokatfullmektig, så får vi se, smiler Fuglesang lurt.

 

 

Kommentarer