This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Pensjonistforeningen ble stiftet i 1997, for å være et møtested for tidligere ansatte og deres ektefeller ved Universitet i Bergen.

Foreningen driftes av UIB, og har både møtetider, omvisninger og en rekke aktiviteter å tilby medlemmene. Annenhver uke kan pensjonistene stille til fotogruppe, de har muligheten til å delta i leseringer og kan trimme dansefoten ukentlig på seniordans.

Aktiviteter og turer

Vi traff nestleder, Kari Songstad og Leder, Torleiv Kløve på kontoret deres på Vektertorget for å lære litt mer om hva foreningen driver med. De er over 600 medlemmer, og per dags dato består styret av ti personer.

– Man blir automatisk medlem når man pensjonerer seg, og det er vel bare et fåtall som har aktivt gått inn for å melde seg ut, forklarer Torleiv.

Videre kan Torleiv fortelle om de planlagte turene for året, hvor det var vanlig med en dagstur og en litt lengre tur per semester. Denne våren går turen til indre Hardanger, og Torleiv ser fram til avreise. Som nylig pensjonist og nyvalgt leder i foreningen, har han ikke deltatt på noen av turene før, men Kari forteller betryggende at de er veldig hyggelige.

– Man får muligheten til å sosialisere seg og prate med de andre pensjonistene, utdyper Kari.

Dans som trimmer både hjerne og kropp

Seniordans er en av aktivitetene som står på programmet til foreningen, og ble satt i gang av Jan Marius Olsen rundt tusenårsskiftet. Etter hans bortgang har konen Bjørg Olsen sammen med Berit Kvalheim tatt over som instruktører. Hovedfokuset under timene er at alle skal ha muligheten til å kunne delta.

– Vi legger oss på en linje hvor vi skal ha det hyggelig og alle skal kunne være med, forteller Bjørg.

Dansegruppen som holder til i Nykirkens menighetshus har rundt tjue faste deltakere. De setter stor pris på tilbudet, og mener det er en fin måte å trimme på.

– Vi begynner jo å dra litt på alderen, men dansingen hjelper til med å holde både kroppen og hjernen i aktivitet, smiler Bjørg.

Gjør seg klar for opptreden

Instruktørene lærer bort det meste av danser, alt fra folkedans til vals og tango. Tidligere var det flere menn med på kursene, men for øyeblikket er damene i flertall. Bjørg forklarer at de derfor blir nødt til å lære seg alle delene av dansene.

– Vi bytter litt rundt på kjønnene underveis, forklarer Bjørg.

For øyeblikket har damene siste finpuss før de skal opptre på et eldretreff den 25. april i menighetshuset.

– Dansene sitter ganske bra, men man må ha hodet med seg hele veien for ikke å trå feil, kan Bjørg meddele.

Kommentarer