This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Det er mange som tror at latter smitter, men gjør den egentlig det? Dette er noe som BMI-gutta vil finne ut av.

Det skjer for oss alle at vi noen ganger ler så mye at det nesten er umulig å stoppe. Vi ler av vitser, minner, morsomme ting som skjer med oss eller de nær oss. vi ler også foran TV, når det går morsomme programmer, men er det mulig at man av og til ler uten grunn? Det er mange som tror at latter smitter, at hvis en begynner å le, begynner de andre rundt en også å le uten å man vet hvorfor.

Et lite utvalg fra Humorfest samlet mer enn 50 mennesker rundt den blå steinen i Bergen for å le uten grunn. Ideen bak dette kommer fra en video som spredte seg på Youtube. Videoen viser en mann som står midt i et tog fult av passasjerer. Han begynner plutselig å le. De andre passasjerene ser rart på ham i begynnelsen, men han forsetter å le. Etter noen sekunder begynner de andre passasjerene å le uten å vite hva han egentlig ler av.

— Vi tenkte å lage en latteryoga-aktig greie. Også skal vi stille ut og få folk til å le. Vi skal samle mange folk ved den blå steinen og le sammen, og i samme slengen dele ut noen gratis billetter til Humorfest.

— Vi skal ha et stunt i forbindelse med humorfest. Vi skal samle folk her og begynne å le lenge, vel og samtidig, forteller Christian.

 

Felles humor
Latter synes noen ganger å være smittsom, og det at en person ler medfører at andre som observerer situasjonen responderer på tilsvarende vis, med latter. Dette kan delvis forklare populariteten til komedier, og er en drivende faktor for bruk av ferdiginnspilt latter på TV-show.

Men finnes noe felles humor? Noe alle sammen ler av uansett hvor gammel de er, enten de er mann eller kvinne?

—   Det tror jeg. Man er veldig forskjellige, men det finnes en felles humor. Å begynne å le er smittende effekt, sier Christian.

—   Folk som faller, det tror jeg folk ler av uansett, folk som sklir på isen er alltid gøy, sier Christian.

En god latter forlenger livet.

 

Flere av BMIs medlemmer er tidligere medlemmer av Bergen Student-TV.

Kommentarer