This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Flere av studentene i det nye operastykket, Gullhanen, drømmer om en fremtidig karriere på scenen.

Lørdag har Bergen Nasjonale Opera premiere på sin nyeste oppsetning i Grieghallen, og flere av de som medvirker i stykket er studenter. Til tross for at studiene de går på krever mye tid og arbeid, velger de likevel å ta del i den store oppsetningen.

Faget krever også sitt
De tre studentene Johannes, Susanna og Thea kan fortelle at arbeidet med Gullhanen har gjort dem opptatt mange av ettermiddagene nå i mars, men de mener fremdeles at det har gitt dem mye tilbake. Til tross for at stykket har tatt sin tid, har de også måttet prioritere skolen. Nå som premieren er rett rundt hjørnet kan de berolige seg med at de kan få mer tid på lesesalen fremover. Alle har de en drøm om gjøre en karriere på scenen, enten med teater eller sang.

– Det har vært hektiske dager den siste tiden, men det er til gjengjeld veldig gøy, avslører en premiereklar Thea.

 

Nyttig erfaring
Alle tre er enige om at deltakelsen i Gullhanen er fin erfaring uansett hva de måtte drive med i fremtiden. Uavhengig om de kommer til å holde på med scenekunst eller ha andre yrker, så mener de dette hjelper dem til å utvide nettverket og bli kjent med nye mennesker. De to jentene har begge musikalsk erfaring fra noen år med klassisk sang, i tillegg til at de synger i kor, men det er ennå uvisst om det er opera de vil drive med.

– Jeg vet ikke om det er akkurat opera jeg vil drive med i fremtiden, men jeg ser uansett på dette som en nyttig erfaring, forteller Susanna.

 

Tilfeldig opera
Teatervitenskapsstudenten, Johannes, forteller at han har erfaring fra teater og litt kortfilm, men at han endte opp i rollen som tinnsoldat i denne operaen var mer en tilfeldighet.

– Jeg fikk en telefon fra en som lurte på om jeg hadde lyst til å være med i operastykket, så da takket jeg ja, forteller den muntre studenten.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer