This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Fredag åpner utstillingen av videoarbeidet til student Markus Moestue, som skal promoterer hans nye miljøvernstiftelse.

Markus Moestue er bachelorstudent ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHIB), og arbeider med video og skulptur som har referanser til politiske spørsmål og humor. I helgen skal hans videoarbeid stilles ut ved Galleri Bokboden.

— Jeg er interessert i å lage kunst som kan produsere noe nytt, og som kan få meg til å tenke, forklarer Moestue.

Moestue begynte å studere kunst i Oslo for seks år siden, og film er noe han liker å jobbe med.

— Vi jobbet med et skoleprosjekt som var utfordrende da vi måtte teste ut flere forskjellige ting. Jeg liker å utfordre meg selv på forskjellige sjangere.

Miljøvernstiftelsen

Videoen som skal stilles ut er en «infomercial» om en miljøvernstiftelsen Moestue har startet. Videoen viser aksjoner han har gjort og som folk flest kan gjennomføre om de ønsker.

— Denne miljøvernstiftelsen er en stiftelse som skal ta direkte aksjon i forhold til global oppvarming, og er et motsvar på alle innviklinger og politiske aksjoner rund CO2 sertifikater, forklarer han.

Ønsker å finne en sponsor

Han har mange planer som han trenger penger til å gjennomføre. Han håper at denne videoen kan være et panel for å finne noen som er interessert i ideene hans, og vil samarbeide med ham.

— Jeg har flere aksjoner jeg ønsker å gjennomføre dersom jeg få økonomiske støtte. Det hadde selvfølgelig været fint med en stor investor, for da kan jeg begynne å tenke større, og kanskje kjøpe meg inn i et selskap, sier han.

Mener flere bør tenke på miljøvern

Moestue ønsker at flere folk skal bli opptatt av miljøvern. Han mener at det er mange i Norge som ikke tror at global oppvarming er menneskeskapt.

— Jeg håper i første omgang at jeg kan få folk til å tenke mer over hva miljøvern er fordi Norge er oljesmurt nasjon. Til og med kunststipender fra staten kommer fra oljepenger, men samtidig vet vi at dette ødelegger miljøet vårt.

Han tror at det er veldig farlig at vi ser på miljøvern som en business og at vi kan tjene penger på den. For eksempel med å kjøpe sertifikater for CO2 rensning.

— Miljøvern kan bli et produkt man kan kjøpe og selge, og på den måten kna man kjøpe seg en god samvittighet . Men selv om du kjøper et miljøsertifikat av flyselskapet når du reiser, betyr det ikke at din flyreise ikke fører til ekstra utslipp av CO2, påpeker han.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer