This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Turboneger feirer sitt 25 års jubilé i 2014 og to femdeler av bandet er klare for å holde bandet gående i 75 nye år.

Med sin aller første live-opptreden i år i regi av Hulen og deres eget 45-års jubilé var Turboneger selvfølgelig med på den doble feiringen. Med utsolgt konsert og et solid oppmøte fra teatralske «Turbojugend», ble resultatet intet mindre enn en energisk og eksplosiv affære.

 

Nye utgivelser
Vokalist og frontmann, Tony Sylvester(«Duke of Nothing»), bekrefter at bandet jobber med noen nye produksjoner, som trolig kommer i løpet av året. Hvorvidt det er snakk om et nytt album, EP eller andre utgivelser vil de ikke svare på.

– Vi jobber med noen ting som skal skje denne sommeren, trolig også noe til høsten. Men det er bare å vente, for ingen kan skrive Turboneger-låter bedre enn oss, poenterer Sylvester.

– Jeg tror disse innspillingene har et mer klassisk turbo-uttrykk enn den forrige plata, forteller trommis Tommy Akerholdt.

 

Savner ikke Hank
Hans-Erik Dyvik Huseby(«Hank von Helvete») har vært frontmann og vokalist i bandet siden oppstarten i 1989 til 2010. Sylvester erstattet Huseby i 2011, etter å ha vært president for«Turbojugend» i London, samt bandets pressekontakt i Storbritannia. Både Sylvester og Akerholdt tror det var best for alle da Huseby brøt med bandet.

– Den eneste formen jeg savner Hank i er at jeg ikke kan se bandet live lenger, nå som jeg er vokalist. Men han har gått over til å synge Jonny Cash, forteller Sylvester.

 

Imponert av at de holder ut
Thomas Seltzer, Rune Grønn og Pål Bøttger Kjærnes startet bandet i 1989, Seltzer er den eneste av de originale medlemmene som har holdt ut siden starten og fortsatt er med den dag i dag. Sylvester har kun vært medlem av bandet siden 2011, men er meget imponert over hvor lenge bandet har holdt det gående.

– Det er utrolig, jeg har alltid tenkt på Turboneger som et av verden største undergrunns-band med et enormt publikum, likevel er vi jo egentlig ganske små, så vi ligger midt i mellom to steder, forteller Sylvester.

 

Lover å feire fansen
Turboneger har en enorm fanskare i den såkalte «Turbojugend», med over 2600 avdelinger med aktive medlemmer spredt verden rundt. For å takke fansen som har fulgt bandet gjennom 25 år, kan ikke bandet annet enn å spille på deres Turbojugend-day i august.

– Det er jo bare rettferdig at vi stiller opp, selv om de egentlig er sin egen greie, hadde de nok blitt utrolig fornøyd, poengterer Sylvester.

 

Vil du se mer fra Kulturkroken? Sjekk ut platedebutantet O.Martin eller
improgruppen Bare Moro Impro 

Kommentarer