This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Den nye videregående skolen i Bergen sentrum, Amalie Skram, og Universitetet i Bergen har inngått et samarbeid som begge parter vinner på. 

Overgangen fra videregående skole til høyskole og universitet kan for noen oppleves som stor og annerledes. Universitetet i Bergen og Amalie Skram videregående skole har inngått et samarbeid som blant annet skal være med å gjøre overgangen mindre for elever.

Universitetsskole

Til høsten starter 1000 elever ved Amalie Skrav videregående skole i Bergen sentrum. Skolen ligger mellom Bystasjonen og Store Lungegårdsvannet, altså i umiddelbar nærhet til utdanningsinstitusjonene som for eksempel HiB og UiB. Rektor, Bjørn Lyngedal, ved den videregående skolen tror samarbeide vil bidra til noe positivt.

– Vi har blitt noe universitetet kaller en “universitetsskole”, og det betyr at vi skal ha et ekstra tett samarbeid, sier den nytilsatte rektoren ved Amalie Skrav videregående skole, Bjørn Lyngedal.

For elever ved Amalie Skram betyr dette at de vil få muligheter til å ta fag og studiepoeng ved UiB og å kunne få leksehjelp fra lønnede studenter fra universitetet som kan komme på skolen og hjelpe til.

– Det begynte egentlig med et initativ fra matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved UiB om at de ønsket tettere bånd. Senere har både HF- og SV-fakultet tatt initativ til samarbeid, forklarer Lyngedal, og det er noe vi er veldig fornøyde med.

Vinn-vinn samarbeid

I tillegg til fordelene for elever ved Amalie Skram videregående skole, er det også noen fordeler for UiB. UiB på sin side får muligheter til å rekruttere elever til utdanning, prasiskutplassere studenter og ha felles prosjekter mellom elever ved Amalie Skram og studenter ved UiB.

– Det kan jo godt tenkes at UiB ønsker å holde noen foredrag for studentene ved Amalie Skram. Vi har god kapasitet og et stort auditorium med plass til opptil 300 mennesker, sier Lyngedal.

Positive studenter 

Førsteårsstudinene ved matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved UiB, Mari Bruvik Nieuwenhuizen og Ane Maren Baird, trives med geologi-studiene, men er enig i at det er en forskjell mellom videregående og univeristet.

– Vi er jo ikke i klasser lengre, men i store forelesningssaler med masse andre mennesker, gjerne som ikke går på vår egen linje, forkalrer Baird. Pluss at det blir opp til hver og en hvor mye vi jobber med studiene.

– Det hadde hjulpet om overgangen kunne blitt litt lettere, men samtidig synes jeg det ikke har vært så gale å gå fra videregående til universitet, smiler Baird.

Stuidevenninnen Nieuwenhuizen legger til at det er mye positivt med universitetet som hun gjerne kunne hatt mer av på videregående.

– Det er lettere å organisere tiden slik at jeg kan få mer tid til å være med venner. Jeg tror det har noe å gjøre med at jeg har blitt litt eldre siden videregående, og derfor passer det meg bra å kunne disponere tiden litt mer selv nå, smiler Nieuwenhuizen.

Du kan lese mer om samarbeidet mellom UiB og Amalie Skram videregående skole her: http://pahoyden.no/2014/03/uib-og-amalie-skram-vgs-i-pedagogisk-partnarskap 

 

Kommentarer