This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

For to uker siden ble Erik Skutle (H) stoppet av politiet på veg til et Stortingsmøte og hentet inn til avhør på Bergen politistasjon. Her innrømte han å ha røykt hasj ved én anledning.

– Trodde de hadde tatt feil person

Skutle, som i dag er siktet i saken, var på veg fra Bergen til Oslo og skjønte først ikke hvorfor han ble stoppet av politiet.

– Jeg trodde de hadde tatt feil person, jeg kunne ikke forstå hvorfor jeg skulle være interessant for politiet, sier han.

Etter et ni timer langt avhør og to uker med mediepress og politisk debatt forteller at den siste tiden har vært tung. Han innrømmer at han har skuffet mange rundt seg – både partiet, velgerne og familien.

– Jeg tror ikke jeg tenkte så mye. Hadde jeg tenkt hadde jeg gått fra det nachspillet og da hadde vi ikke sittet her og pratet, sier han.

– Ikke et problem i Høyre i Bergen

I tillegg til Skutle er flere fra Høyre og Unge Høyre i Bergen involvert t i saken. Mellom annet har en annen bystyrepolitiker innrømt bruk av hasj, og både politiskrådgiver for Harald Hove og flere i arbeidsutvalget til Unge Høyre har trukket seg fra sine verv i forbindelse med saken. Skutle mener likevel ikke at det er utbredt med bruk av hasj i det høyrepolitiske miljøet i byen.

– Nei, absolutt ikke. Jeg har vært på hundrevis, kanskje tusenvis av arrangement, og har aldri sett at det har blitt brukt narkotika på eller i forbindelse med et partiarrangement, sier han.

Han mener at utbredelsen av hasj ikke er spesiell for Høyre og viser til undersøkelser elever hadde gjort i Videregående skoler som viste at en av tre avgangselever hadde brukt Cannabis nylig.

Skutle vil ikke gjemme seg på Stortinget

På trass av denne saken sitter fortsatt Skutle på Stortinget for Høyre. Han forteller at han fremover skal kjempe hardt for å vinne tilliten tilbake og at han er mer sulten på å vise hva han kan enn noen gang.

– Jeg har lyst å påvirke samfunnet. Å sitte stille på bakerste rad i Stortinget etter en sak som det her vil være et svik mot velgerne mener jeg.

Spesielt ønsker han å vinne frem med saker som er viktige for Bergen og Hordaland.

–Vi har en bybane som vi trenger penger til, vi har en flyplassterminal på Flesland som vi må få bygget og det er en drakamp om studentboliger. Det er ting som er aktuelle nå og som vi må sette litt trøkk til for at det skal gå i vår favør, sier han.

Med planer om å legge hasjsaken bak seg og fortsette å jobbe videre i politikken er han klar på en ting:

– Nei, jeg kommer ikke til å røyke hasj igjen. Det var en tankeløs, idiotisk og unødvendig handling, sier Skutle.

Kommentarer