This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Oliver Opheim, en 23 år gamle forfatterdebutant fra Bergen har skrevet sin første roman, «Mann går på bar». Ved utgivelsen i februar var endelig guttedrømmen gått i oppfyllelse. 

Torsdag kom debutant Oliver Opheim til Bergen for å lansere sin første roman på Victoria Café, dette da store deler av handlingen i romanen er lagt til akkurat denne baren i Bergen. Det er her hovedpersonen i romanen «Mann går på bar», Johan Olsen, drikker seg i hjel.

Romanens hovedperson liker å gå til bar, drikke øl og være forfatter, akkurat som forfatteren selv, men debutantforfatteren Opheim mener likevel sin personlige karakter er veldig langt unna Johan.

– Man bruker av seg selv hele tiden, ikke biografisk, men i form av inntrykk, sier han til Juritzen Forlag sin nettside.


Boklanseringsfest

Boklanseringen foregikk på Victoria cafe. Sammen med drømmen om å bli forfatter, hadde Opheim også et ønske om å bli profesjonell fotballspiller, derfor var mange av de oppmøtte også tidligere fotball-kompiser av forfatteren. Med én drøm i boks, kan han nå feire utgivelsen blant sine fotballvenner.

Festen begynte med spørsmål og svar mellom Opheim og Kvalshoug, fortsatte med Opheims høytlesing fra boka og sluttet med signéring for de som var interessert.

Redaktør i Kvalshaug Forlag, Vidar Kvalshaug, var verten for lanseringsfesten. Oliver Opheim fikk sin bokkontrakt med Kvalshaug Forlag gjennom en konkurranse på Twitter, hvor han sendte inn et påbegynt bokmanus på omlag 30 sider og fikk meget positive tilbakemeldinger.


Studie og bokskriving

Forfatterdebutanten studerer for øyeblikket master i litteratur ved London King´s College, hvor han nå bor sammen med kjæresten. Opheim begynte å skrive boken før han begynte på masterstudiet og fullførte den underveis i studiet. Han vil begynne å skrive igjen på en ny bok når han blir ferdig med å studere.

–  Jeg begynte på skrive i sommeren, og startet på masterstudiet i september, og jeg var ferdig rett etter jul, forteller forfatterdebutanten.


Kjenner seg igjen i andres verk

Oliver Opheim hevder han selv ikke har noe karakteristisk skrivemønster, men han ser på de store forfatterne som inspirasjon. Opheim mener han prøver å skrive så godt han kan, og ser fram til å komme tilbake til Bergen og begynner med å skrive igjen.

– Jeg blir inspirert av gode bøker, de som har en form og gir meg den følelsen som jeg kjenner meg igjen i, blant annet Hærverk av Tom Kristensen.

– Målet er å skrive best mulig,  forteller Opheim entusiastisk.

Kommentarer