This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

Ettersom fotballaget stort sett tapte alle kampene sine fant i stedet Tim-Robin, i en alder av 13 år, ut at boksing var en idrett han kunne hevde seg i. I dag er målet klart og tydelig, han skal bli verdensmester.

Mens de fleste norske 21-åringer er opptatt med jobb og studier så har Tim-Robin Lihaug fra Sotra en veldig annerledes hverdag. Han har flyttet til København for å satse på karrieren og trener til vanlig to ganger hver eneste dag. Han ble best i Norge som ungdom og junior, deretter gikk han over til proff så tidlig som i en alder av 19 år. Han har nå gått 8 kamper, 7 av de resulterte i seiere og fem endte slik de aller helst skal, på knockout.

 

Tilbake der det hele startet

Mandag var han gjenforent med sin første bokseklubb, AK Bjørgvin, i Sotra arenas splitter nye lokaler. 21-årigen har hatt en opplevelsesrik februar måned, med to seiere i ringen etterfulgt av en lungebetennelse.. Han hadde derfor for første gang på åtte år en hel uke uten trening.

Tim-Robins aller første boksetrener Jan Erling Olsen var også med på økten. Han er trygg på at Tim-Robin er i gode og profesjonelle hender i København og tror han kan nå så langt han vil.

– Jeg så tidlig at Tim-Robin ville nå langt. Han var svært ivrig på trening og ville alltid lære mer. “Eg skal bli best” sa han helt fra første stund,forteller Olsen.

 

Bokseforbudet gir ekstra utfordringer

Ettersom proffboksing fortsatt ikke er lovlig i Norge må Tim-Robin gå kampene sine i utlandet. De to første gikk han i Finland, mens de seks siste har vært i Danmark. Hans neste kamp er enda ikke bestemt, men han tror selv det vil dukke opp en mulighet i april, den også i Danmark. Forbudet gir helt klart ekstra utfordringer for norske boksere mener Tim-Robin.

– Det blir jo litt som en fra Kongo som skal stå på ski. Det gjør det litt vanskeligere, for eksempel det å få inn sponsorer er en stor utfordring. Men det tror jeg kan løsne nå ettersom kampene mine er tv-sendt for det bringer jo ekstra interesse.

Tim-Robin legger heller ikke skjul på at han kunne tenke seg å gå kampene sine på hjemmebane.

– Men det er klart, hvis det blir lovlig så ser jeg veldig fram til å bokse i Norge, det er jo en drøm jeg har.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer