This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Statsminister Erna Solberg innrømmer at det kan være vanskeligere for kvinner enn menn i arbeidslivet, men hevder likevel at kvinner i mange tilfeller kan nå lengre enn menn.

– Jeg har måtte gi avkall på ting jeg hadde lyst å gjøre. Man kan ikke få til alt, poengterte Erna Solberg under en likestillingsdebatt på Grand selskapslokaler mandag kveld. Hun møtte opp sammen med sin søster Marit Solberg, som er konserndirektør i Marine Harvest. Sammen snakket de om hvordan kvinner kan komme seg frem i arbeidslivet. Søstrene var tydelig på at det ikke alltid har vært like lett.

–  Mange jenter tror man skal nå alle målene i livet, men det er ingen som lever ukeblad-livet. Man må prioritere det som er viktigst, forklarer Statsministeren.

Kjønnsdelt arbeidsmarked

I dag har vi et kjønnsdelt arbeidsmarked i Norge. Flest kvinner utdanner seg innenfor omsorg og undervisning og flest menn innen teknikk og naturvitenskap. Det er heller ingen  hemmelighet at det er flere menn i ledende stillinger enn kvinner. For å motvirke dette mener Erna at man må gi informasjon til elever og studenter tidligere.
– Det nytter ikke å komme på slutten av universitetet å informere elevene, da har de allerede bestemt seg.

Rollemønster

Høyre ønsker at man skal se enkeltindividet istedenfor å plassere mennesker i grupper, og er derfor i mot kvotering. Statsministeren hevder vi ikke kan kvotere hva mennesker skal gjøre, og at dette ikke er veien å gå. I stedet har hun en annen løsning.
– Man må endre rollebildet ved å snakke om det. Det er mange menn i dag som kunne tenke seg å jobbe som for eksempel helsefagarbeider, men det passer ikke inn i rollemønsteret, forklarer Statsministeren.

Glasstak?

Søstrene Solberg mener det mye omtalte glasstaket ikke er til hinder for kvinner som vil frem. Samtidig understreket begge søstrene at suksess i arbeidslivet krever at man jobber mye, og må velge vekk venner, fritid og trening.
– Det glasstaket folk snakker om har mange hull, som gjør at flinke kvinner kan nå opp.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer