This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Valentine’s Day har inntatt Bergen by og kjærligheten oser mellom de syv fjell. I den forbindelse har Bergen Student-TV utfordret folket til å sende en Valentines-hilsen til noen de er glad i.  

Våre romantiske utfordrere benyttet anledningen til å sende en personlig hilsen til kjæresten, kompisen eller ektefellen. Valentines-hilsenene ble formidlet i form av sang, rim og søte kjærlighetserklæringer og satte følelsene i sving på Studentsenteret.

Studenter og kjærestepar Ida Fidje og Roar Justnes var dagens sprekeste utfordrere og  overrasket Bergen Student-TV med et romantisk Valentines-kyss. De synes Valentine’s Day er en fin dag og skal feire den ved å lage et bedre måltid og kose seg med en god film.

– Det er koselig å ha en dag som man ta litt ekstra vare på hverandre og setter hverandre i fokus, sier Ida og smiler til Roar.

Ikke bare blomster

Valentine’s Day handler ikke kun om blomster, bamser og bedre middager, men har rot i den romerske festivalen Lupercalia. Dette var en fruktbarhetsfestival som startet 15 februar, dagen etter gudinnen Juno (som representerte kvinner og ekteskap) ble feiret.

Valentine’s Day er også knyttet til myten om Den hellige Valentin som ble dømt til døden for å nekte å avsverge sin gud. Før han ble steinet til døde skrev han et brev til kjæresten Julia, undertegnet med ”[…] fra din Valentin”.

Kommentarer