This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Tirsdag kveld gjestet justisminister Anders Anundsen FrP sitt medlemsmøte på Bergen Offentlige bibliotek. Utenfor hadde støttegruppen for Taiman samlet seg for å demonstrere.

27-år gamle Taiman Agid Fatah kom til Norge da han var 14 år. I 2005 fikk familien innvilget familiegjenforening. Da hadde Taiman allerede rukket å fylle 18 år, og ble vurdert som en enslig, myndig asylsøker. Mor og søsken fikk innvilget sine søknader, men dette gjaldt ikke for Taiman.

Brev til justisministeren

Etter å ha anket saken flere ganger ble det gitt et endelig avslag i 2009. Siden da har han levd et papirløst liv i Norge, helt til han mandag morgen ble hentet av politiet for å bli deportert ut av landet.

–Han står hjelpeløs i Bagdad og har ingen, ingen av sin nærmeste, absolutt ingenting. Vi er her alle sammen, og det er her han tilhører, forteller lillebror til Taiman, Fatah Agid Fatah.

Tirsdag deltok justisminister Anders Anundsen på FRP sitt medlemsmøte ved Bergen offentlige bibliotek. Mange mennesker hadde møtt opp utenfor for å demonstrere, og  lillebroren til Taiman overleverte et brev til justisministeren.

– Uansett hva som skjer, så skal Taiman hjem, konstaterer lillebror.

Delte meninger

Statsviter Frank Aarebrot mener at familien til Taiman har en god sak, men at en demonstrasjon ikke er veien å gå for å få slike saker gjennom.

­– Det å lage en negativ demonstrasjon, når man ønsker et positivt resultat er rimelig tåpelig, mener Aarebrot.

Aarebrot mener at ved å gjøre dette settes Fremskrittspartiets politikk i fokus og styrker velgerne sin overbevisning om at de stemmer på det riktige partiet. Dette er en av demonstrasjonens arrangører, Tone Sørfonn Moe uenig i. Hun mener at de nå har fått med seg media og flere politikere.

Kommentarer