This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

På fysioterapistudiet blir turnusplassene fordelt ved loddtrekning.

Etter tre år med studier, er det lagt opp til at fysioterapeutene skal ha ett års praksis. De som mangler praksis kan verken ta master eller jobbe som autorisert fysioterapeut.

Fysioterapi tilbys i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim.  I Bergen, som flere andre steder, har det i de siste årene vært mangel på turnusplasser. Dette skjer i kjølvannet av en endring i forskriften for praksisplasser av våren 2012. Etter dette ble det laget en åpning som gjorde at studentene kunne måtte vente inntil ett år på turnusplass. Denne ordningen reagerer student og medlem av turnuskomiteen ved Høyskolen i Bergen, Ingrid Eggen, på.

– Jeg liker den ikke i det hele tatt. De som havner på venteliste risikerer å komme vekke fra faget sitt i et år og dermed miste mye fersk kunnskap. I tillegg vil ventelisten øke og øke for hvert år, dermed blir man ikke kvitt problemet, sier hun til Bergen Student-TV.

Hun får støtte av styreleder i Norsk Fysioterapeutforbund, Aslaug Kleiveland.

– Vi synes det er veldig synd. Synd for studentene som er motiverte, dyktige folk, som har fullført en utdannelse. Det er velutdannede helseprofesjoner som samfunnet bør benytte seg av, mener hun.

Kleiveland skulle gjerne satt at de ansvarlige myndighetene kom tydeligere på banen i denne saken.

– Det står i foreskriften at helsedirektoratet kan pålegge helseforetakene og de enkelte kommune å ta flere turnusplasser. Vi ønsker og mener at dette burde bli gjort i større grad enn det blir nå, sier styrelederen.

–Det er skuffende. De vet lang tid i forveien hvor mange studenter som er. Jeg synes de har valgt en for lettvint løsning på problemet, avslutter Eggen.

Kommentarer