This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Etter hva Bergen Student-TV erfarer, overvåker SiB hvordan du benytter deres treningssentre og tilbud.

De lagrer informasjon som navn, fødselsdato, e-post, adresse og bilde. De lagrer også informasjon om hvor ofte du trener, hvilket treningssenter du sjekker inn på, og hva slags timer du eventuelt benytter deg av.

Leder for SiB-trening, Bård Johansen sier til BSTV at de ønsker å kun lagre det mest nødvendige.  Men at de også ønsker å kunne tilby studentene en slags treningsdagbok.

– Nå som desember kommer er det noen studenter som gjerne vil kunne se hvor mye de har trent dette semesteret.

Han sier videre at denne typen informasjon er tilgjengelig på sidene til hver enkelt bruker på sib.no.

Bergen Student TV har fått høre at all denne informasjonen er tilgjengelig på maskinene som står i de ulike resepsjonene.  Med andre ord er dette tilgjengelig for den som følger med.

Baseres på samtykke

Henok Tesfazghi i Datatilsynet sier at det er begrenset med hva slags informasjon som er nødvendig å lagre. Han sier videre at lagring av slik informasjon må baseres på samtykke fra studentene.

Studentene som Bergen Student-TV har snakket med synes det er greit med slik overvåkning, men savner informasjon. De innrømmer at de ikke har samtykket til slik lagring.  Student og treningsentusiast, Joar Mjølsnes, sier til BSTV at valget av treningssenter likevel er enkelt.

– Jeg hadde nok blitt medlem uansett om jeg hadde visst om denne overvåkningen.

Bård Johansen sier avslutningsvis til BSTV at han vil se nærmere på dette med hvorfor studentene ikke har fått den nødvendig informasjonen de har krav på.

Kommentarer