This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Flere tilsatte ved Universitetet i Bergen (UiB) er midlertidig ansatt. Ane Aarø Faugstad avsluttet i januar sitt sjette halvår som ex.phil-underviser.

Flere undersøkelser og rapporter stadfester at andelen midlertidige ansatte ved UiB er for høy. Tall fra 2013 viser at det ved UiB er hele 24,4 prosent som er midlertidig ansatt innen forskning og undervisning. 29 av disse er undervisningslektorer ved HF-fakultetet, slik som Faugstad.

Går utover hverdagslivet

Faugstad er gift og har tre barn på 11, 14 og 20 år. Økonomisk sett er det vanskelig å beregne inntekter, og Faugstad må finne økonomisk trygghet i mannen. Hun forklarer at familien har vendt seg til at hun jobber intenst på høsten, og lite eller ingenting på våren og om sommeren.

– Vi er enig i at det fungerer, men det er jo klart at det går utover for eksempel min egne pensjonssparing, den må jeg sørge for selv, påpeker Faugstad.

Andelen burde vært redusert

I mai 2010 nedsatte Kunnskapsdepartementet er arbeidsgruppe som skulle “kartlegge bruken av midlertidige tilsettinger i universitets- og høgskolesektoren“. I rapporten som ble publisert i oktober 2010, beskriver arbeidsgruppen blant annet følgende under punktet som omhandler fast tilsetting i rene undervisningsoppdrag:

Omfanget av rene undervisningstillinger synliggjør imidlertid at behovet for undervisningskapasitet er større en det som kan dekkes av personalet i kombinerte stillinger. Da må sektoren enten erkjenne behovet for ekstra undervisningsressurser og forholde seg til gjeldende rettsregler, eller tilpasse studietilbud til tilgjengelig stab av kombinerte stillinger. (…) Når nesten 40 % innen universitetslektorgruppen er i midlertidig tilsettingsforhold, så reflekterer det neppe reell grad av uforutsigbare undervisningsbehov“. 

Et svingende behov

Over fire år etter rapporten ble lagt frem, er det fremdeles ansatte ved UiB som er midlertidig ansatt. Fakultetsdirektør på HF-fakultetet, Trine Moe, mener behovet for ex.phil-undervisere er svingende..

– Det som også er litt utfordrende, med særlig ex.phil, er at vi er nødt til å ha en fleksibilitet i forhold til hvor mange seminargrupper som skal startes opp, fordi studenttallet varierer noe, sier Moe.

Hovedregelen er fast ansettelse 

– Uansett, påpeker advokat Toril Wik, er hovedregelen i norsk lov fast ansettelse. 

Arbeidsgruppen foreslår også at “fast tilsetting behøver likevel ikke nødvendigvis innebære løpende, aktivt tilsettingsforhold, men kan eksempelvis baseres på avtale om undervisning på et bestemt tidspunkt hvert semester“.

Det åpner med andre ord opp for at Faugstad kunne i det minste vært fast ansatt hvert høstsemester, og funnet en trygghet i det.

– Et år fikk jeg ikke stilling som ex.phil-lærer, og det var jo veldig kjedelig og en lang høst, sukker Faugstad.

Kommentarer