This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Dette tenker venninnegjengen og ska-pop-rock bandet egentlig om hverandre, andre artister og drømmer.

Jentebandet Razika bestående av fire 22-år gamle barndomsvenninner er i siget. De slapp i vår sitt andre album “På vei hjem”, og har planlegger å slippe sitt tredje album høsten 2014. I disse dager har de fullt kjør med konserter i hjembyen. Bergen Student-TV traff jentene på Fana Kulturhus under UNG13-festivalen denne helga.

Prøvde å lure seg med i bandet
Venninnene er forholdsvis jordnære og forteller åpenhjertig om hvordan de tok bandnavnet fra en frøken som het Razika fra barneskolen, som de ikke er venner med lenger fordi hun flyttet til Loddefjord, at de kranglet om pinner på barneskolen, samt at de under oppstarten av bandet flere ganger opplevde andre venninner som prøvde å lure seg med i bandet med diverse instrumenter, eller bestikke dem med kake. Her ønsket de ikke å nevne noen navn.

Kan tidvis virke «cocky»
Jentene forteller at de til tider kan virke veldig «cocky». Vokalist Marie poengterer at de fort legger fra seg den «cocky» innstillingen  da de opplever normale jenteting som at BH-en sitter for løst eller at man svetter for mye på scenen.
– Når man får mye oppmerksomhet så er det veldig lett å bli høy på seg selv, men vi er fire venninner som er flinke til å trekke hverandre ned på jorda igjen, forteller trommis Embla Karidotter.

Jentene mener også at de har en veldig ironisk distanse til rockemyten generelt, og forteller at noen andre band går inn i en modus hvor de skal oppføre seg som superstjerner.
–  De prøver å være rocka med solbriller og i tillegg kanskje litt bakfull, da gir vi dem bare skeptiske blikk, demonstrerer vokalist Marie Amdam.

Tanker om hverandre
Under en rekke tilfeldige påstander ble jentene bedt om å umiddelbart peke på den personen de mente passet best til påstanden. Jentene kom fram til at Maria Råkil var den som først kom til å bli gravid, at Marie Moe var mest guttegal og ble fortest full, Marie Adam var den største kontrollfreaken og at Embla definitivt er den som synger høyest i dusjen.

På de resterende påstandene var jentene delvis uenige, men et par ting det var full enighet om var deres favoritt-ting å gjøre etter øving: Gå ut på byen og drikke øl.

Allerede oppnådd drømmen
Jentenes absolutt beste opplevelse sammen som band var å varme opp for indie-rock bandet Arctic Monkeys i 2011. Da de flere år tidligere ble spurt av manageren sin hva som var drømmen, hadde de svart å gi ut en singel, men deres absolutt største visjon var å varme opp for Arctic Monkeys.
– Det at vi fikk møte dem og henge med dem backstage var vår største drøm noensinne, forteller trommis Embla.

Oslo er fint, Bergen er best
Embla poengterer også på det sterkeste at sangen deres ved tittelen “Oslo” ikke er en hat-sang om hovedstaden.
– Vi kan ikke få sagt det nok: Det er en sang som sier at Oslo by er fin, men Bergen er best, forklarer Embla.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer