This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=1&feed=rss2

Norsk studentorganisasjon (NSO) innkalte søndag til et hastemøte med landets studentpolitikere, Venstre og KrF etter at det kom fram at 11 måneders studiestøtte ble kuttet i det reviderte statsbudsjettet.

Studentene har gått fra stor jubel til stor skuffelse i løpet av kort tid. Da den avtroppende rødgrønne regjerningen la fram sitt statsbudsjett i oktober, var det til stor glede for studentene at det lå en økning i studiestøtten fra 94.400 til 105.600 kroner i året, en økning på 11.200. Men gleden skulle være kortvarig. I det reviderte statsbudsjettet som kom fram fredag, ble 11 måneders studiestøtte kuttet.

Se også-Direkte skadelig for høyere utdanning

Toppolitikere viste sin støtte

Under hastemøtet i Oslo dukket både Knut-Arild Hareide (KrF) og Iselin Nybø (V) opp for å vise sin støtte til  studentene.

– Dette samarbeidet og støtten betyr mye for oss, fortalte leder for Velferdstinget, Anna Gjertsen.

Nestleder for Hordaland Unge Høyre, Fredrik Punsvik, mener at det er viktig å ikke glemme at vi allerede har fått den største økningen av studiestøtten på 10 år.

Mangler fem kroner til husleien

Selv om 11 måneders studiestøtte er kuttet i det reviderte budsjettet, vil ikke det si at studentene er helt glemt. Studiestøtten vil fra og med neste år øke med 345 kr i måneden. Olav Magnusson Rydje, leder for NSO,  mener på sin side at det ikke er godt nok. Rydje peker på at hvis man sparer alle de ekstra pengene man får i økt studiestøtte vil man fortsatt mangle 5 kr til husleien.

Vi gir oss ikke

– Vi gir oss ikke! Sier Anna Gjertsen leder for VT Bergen, som legger vekt på at det er viktig at saken blir holdt i live med Tvitter og Facebook, slik at de får lagt press på politikerne. Gjertsen peker også på at det er viktig at politikerne ikke glemmer at studentene følger med utenfor forhandlingsrommene.

 

Kommentarer