This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

En slovensk nudist

Folklorist og universitetslektor, Kristian Bjørkelo, slipper Bergen Student-TV inn på kontoret sitt, med påskriften “En slovensk nudist.” Han var selv student for 10 år siden, og tok den gangen hovedfag i “Folkloristikk.” Han har klare meninger om hva som karakteriserer den unge delen av det norske folk.

– Vi har ikke så mange kulturelle festtradisjoner i Norge, sammenlignet med USA for eksempel. Derfor er det bare naturlig at vi velger å slippe løs barnet i oss ved enkelte anledninger.

Kleinhetskultur

– Det går jo ikke an å si at den norske ‘kleinhetskulturen’ er noe negativt heller. Man kan liksom ikke forby det. Det er bare sånn vi er, og kanskje har vi behov for nettopp det her oppe i nord, sier Bjørkelo til Bergen Student-TV.

– Norske ungdommer er ingenting i forhold til amerikanske. Jeg har bodd et år i USA og der var kostymene langt verre, for å si det sånn, poengterer sammenlignende politikk-student, Ingrid Leknes. Hun mener at det bare er positivt at norske ungdommer tar seg en fest i ny og ne.

Medievitenskapsstudent, Magnus Wigestrand Sitter, påstår derimot at han ikke har noe forhold til Halloween, men at det heller er å regne for en tradisjon som har funnet sin vei over atlanteren.

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

Kommentarer