This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Etter nyttår skal en ny nett-TV kanal startes opp. Denne kanalen vil gi utviklingshemmede muligheten til å  lage reportasjer om det de synes er viktig i samfunnet. Initiativtaker, Camilla Kvalheim, mener det er betydningsfult at dette blir tilbudt i Hordaland. 

I begynnelsen vil redaksjonen bestå av en håndfull reportere, med Kvalheim som redaksjonssjef. TV BRA er inspirert av Empo-TV i Ski, som er den første tv-kanalen for og av utviklingshemmede i Norge. Denne kanalen viser at det er mye engasjement for slike proskjekter, noe som hun håper vil vise seg å være likedan i Hordaland. Så langt har de blitt positivt mottatt. Under lanseringsfesten forrige uke på festplassen var det mange som hadde møtt opp for å støtte den nye kanalen.

Monica Nilsen er en av de som fikk prøve seg som reporter under TV BRA sine pilotreportasjer på festplassen. Nilsen synes det er spennende å intervjue mennesker.

– Det er en ny hverdag for meg , sier hun.

Kvalheim understreker at alle mennesker har behov for å utrykke seg selv. Det finnes mange talenter der ute som har historier de vil fortelle. En må bare tilrettelegge slik at de blir sett, fortsetter hun.

Nilsen håper alt godt for den nye TV-kanalen, som kan være en viktig arena for utforskning og nyskapning for utviklingshemmede.

– Jeg brenner virkelig for at utviklingshemmede skal få denne rettigheten, avslutter Nilsen.

 

Kommentarer