This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Filip Christiansen og Even Sigstad fra Field Productions er de første i Norge noensinne til å få vist en helaftens “skifilm” på kino. Supervention hadde verdenspremiere i Oslo fredag, i forbindelse med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF)

Etter å ha jobbet med filmen i nærmere to år, har det til slutt blitt en halvannentimes dokumentar, hvor kjærlighet til sporten, naturen og utøverne står i fokus.

– Vi ønsker å vise at skisporten handler om så mye mer enn konkurranse. Det er viktig å ivareta dette fokuset også, selv om det selvfølgelig er gledelig at freestyle på ski, nå har blitt egen OL-gren, sier Sigstad til Bergen Student-TV.

Se mellom linjene

For ‘mannen i gata’ kan skisporten og miljøet rundt fremstå som fjernt. Filmen har hentet inn store navn, som blant annet Aksel Lund Svindal og Terje Håkonsen. Håkonsen var til stede på visningen av filmen i Bergen, torsdag kveld. Han har sterke meninger om de kommersielle aspektene knyttet til ski- og snowboardkjøring i Norge.

– Folk greier ikke å se mellom linjene når det kommer til hva OL er, og hva OL egentlig står for. Det er jo på mange måter trist, fordi OL er først og fremst et utstillingsvindu for hele verden. Mange glemmer at det ikke er dette som er verdt mest. For de fleste kjørerene er det mer verdifullt hvis alle de beste er med hele veien.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer