This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Ved generalforsamlingen til BI ble det i går kveld stemt frem et absolutt flertall for medlemskap i Studentsampskinaden i Bergen (SiB). Dermed vil 2000 BI-studenter i Bergen kanskje bli en del av fellesskapet.

– Nå har vi vært litt for oss selv her borte. Ved å bli en del av SiB blir vi mer inkludert i det som skjer for studentene i Bergen og vi blir en større del av studentmiljøet i byen, sier leder for BIs studentstyre Torgeir Kjepso Saue.

Administrerende direktør for SiB er positiv til resultatet av avstemningen og ser på det som en bekreftelse på at SiBs tjenester er gode.

– Det er helt klart positivt at BI ønsker å bli en del av SiB. Det ser jeg på som en bekreftelse på at de tjenestene vi tilbyr er veldig gode. Nå må vi gå i dialog med administrasjonen på BI og diskutere betingelsene vi stiller for at de skal kunne bli medlem, sier Per Kristian Knutsen.

Også direktøren for BI Bergen er fornøyd med valgresultatene og ser frem til samarbeidet.

– Jeg ser på det som veldig positivt at BI-studentene har lyst til å være med i samskipnaden, og at de blir en del av studentmiljøet i Bergen på ordentlig, sier Elisabeth Anfinn Seim.

Sprengt kapasitet

Med BI-studentene som medlem av SiB vil de også kunne ta i bruk godene som tilbys. Allerede er det kjent at kapasiteten på flere av disse tjenestene er sprengt. Blant annet er det fulle treningssentre, i tillegg til at treningssenteret SiB Sentrum legges ned neste sommer. Knutsen mener likevel at BIs medlemskap ikke vil påvirke situasjonen til det verre.

– Kapasiteten på våre treningssentre, spesielt etter at SiB Sentrum nedlegges neste sommer, er presset. Men dette er en problemstilling vi må løse uavhengig av om BI hadde blitt medlem eller ikke. Det er klart at når BI blir medlem så har vi et økt økonomisk handlingsrom som gjør at vi kan få på plass et alternativ tilbud, sier Knutsen.

Høsten 2014

Dersom SiB og administrasjonen på BI beslutter et endelig medlemskap, vil BI-studentene være en del av samskipnaden tidligst høsten 2014.

– Jeg er veldig glad for resultatet og ser frem til hva som nå skal skje. Jeg håper dette blir et vellykket samarbeid, sier Seim.

Kommentarer