This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Inflasjon av mastergrader

For noen uker siden fortalte BI-professor Linda Lai til Dagens Næringsliv at alt for mange studenter tar en mastergrad samfunnet ikke har noe nytte av. Stig Berge Matthiesen, professor i organisasjonsspsykologi ved BI Bergen, mener vi har fått en inflasjon av masterstudier.

– Linda Lai mener det kan komme så mange grader at det blir inflasjon, for masse grader som vil føre til at folk blir feilplassert eller at de får forhåpninger som ikke stemmer over ens med realiteten, sier Stig Berge Mattheisen.

Selv er han opptatt av at folk ikke skal ta mastergrader hvis de ikke er hundre prosent intressert. Mattheisen snakker varmt om erfaringsbaserte mastergrader, hvor personer heller kan utvikle seg etter noen år i arbeidslivet.

– Hvis en person tar en mastergrad uten å helt vite hvorfor, er et altativ at personen jobber litt for å finne ut hva han vil, sier Mattheisen.

Arbeidsmarkedet

Bemanningsbyraaet har siden 2010 arbeidet med bemanning, rekrutering og utleie av personal. Bemanningsrådgiver og parter i firmaet, Grete Grimstad, sier at en mastergrad ikke er et kriterie når Bemanningsbyraaet finner kandidater til høyere stillinger.

-Det er ikke et krav, men en høyere stilling kan selvfølgelig kreve en master, sier Grimstad.

Grete Grimstad mener det er innenfor økonomi at en mastergrad kommer best med.

– Det hjelper deg å tenke strategi, og mastergraden gir deg erfaring i prosjektarbeid som kan være verdifull, sier Grimstad.

Kommentarer