This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Generasjonen Y har for stor frihet og mangel på et kollektivt generasjonsprosjekt. Dette hevder blant annet sosiolog Gunnar C. Aakvaag.

Generasjon Y er folk født mellom 1980 og 2000, og de defineres som en veldig streit generasjon som gjør kun det de har lov til og er altfor opptatt med å selvrealisere seg. De lever i et land bygget for dem, og nyter alle godene som generasjonene før har kjempet for.
– De er generasjonen som drikker minst, røyker minst, debuterer senest seksuelt, stemmer det samme som foreldrene sine og velger streite økonomiske utdannelser, dette hevder sosiolog Gunnar C. Aakvaag.

Aakvaag savner et kollektivt generasjonsprosjekt, hvor generasjonen tenker mer i revolusjonære-baner med rebelsk oppførsel og utfordrer det bestående.
– Jeg tror generasjon Y kommer til å gå fort inn i samfunnet og bli fort glemt, forklarer Aakvaag under et seminar tirsdag.

Heller leve som en søndags-generasjon
Aktualitetsleder i Studentersamfunnet, Anne Paulsen, hevder at generasjon Y ikke har nok å bruke sitt potensielle engasjement på, og at de heller ikke trenger noe spesielt å kjempe for.
– Aakvaag og hans generasjon tidligere har jo jobbet for å lage noe for oss, så kanskje vi heller skal leve som en søndagsgenerasjon og nyte hva de har høstet for oss, poengterer Paulsen.

Fortapt neste generasjon? 
Genersjon Y kan for andre være umulig å definere, men den neste generasjon Z kommer definitivt ikke til å klare seg uten smarttelefonen, dette poengterer IT-student ved UiB, Alexander Solaat Rødland.

Kanskje har Aakvaag rett, da over halvparten av de spurte studentene ved UiB ikke engang hadde kjennskap til kallenavnet på sin egen generasjon. Hvorvidt de vil bli en glemt generasjon, det må man vente på et par tiår til.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer