This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Studentene som spiller i bandet Bart Clavier har som mål å nå ut med musikk på steder der folk til vanlig ikke er vant til å høre live musikk. Bybanepassasjerene fikk dermed en musikalsk overraskelse da de satt på fra Byparken til Lagunen.

– Live musikk tenker jeg er en mangelvare, særlig i det offentlige rommet. Når man spiller live musikk i en sånn setting som for eksempel Bybanen så skjer det et samspill mellom bandet og publikum der musiseringen blir en del av alle, sier Jørgen Aasen Berget som spiller gitar i bandet.

Bandet er inspirert av visesang, jazz og fransk trekkspillmusikk. Selvom de fleste Bybanepassasjerene så ut til å nyte godt av musikken, var bandet klar over at det nødvendigvis ikke falt i smak for alle.

– Vi spiller jo relativt nøytral musikk, og ikke heavy metal. Men jeg tenkte i begynnelsen at kanskje for noen var vi litt plagsomme. Kanskje de følte at vi forstyrret privatlivets fred, sier Magnus Johnsen Sandåg, trompet i bandet.

De fleste som tok bybanen denne dagen så ut til å bli svært overasket over innslaget til de unge musikantene.

– Jeg husker spesielt da vi spilte ”Det regner”, så sa han ene gamle mannen ”ja, det gjør jo faktisk det”. Det synes jeg var helt herlig. Viser at folk er med, sier Aasen Berget.

Bandet ønsker å spille mer i ulike settinger i det offentlige rommet og skal allerede 20. oktober spille på togstasjonen i Bergen.

Kommentarer