This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Av og til kan en glemme å sette pris på de rettighetene, som lar oss leve så fullverdig som vi gjør.  Ikke alle får muligheten til å oppleve goder som trygghet, frihet eller likeverd. Amnesty Student Bergen arrangerer i den anledning menneskerettighetsuke for å belyse dette. 

Vi synes det er viktig å bevisstgjøre studentene om de utfordringer vi står ovenfor når det gjelder menneskerettighetsbrudd, sier Viktor Johannes Matre, medlem av jussforeningen i Amnesty Student Bergen

Gjennom hele uken har de holdt ulike gratis events og foredrag for å skape engasjement og kunnskap rundt menneskerettigheter. På mandag ble det holdt foredrag om menneskehandel i Bergen. I byen har en opplevd grove saker i prostitusjon, tigging og utnyttelse av mindreårige. Her blir mennesker oppfattet som varer, og ikke indvider, sier foredragsholder og leder for Utekontakten, Marit Grung. De jobber for å forebygge menneskehandel.

Hun mener dette er et problem som er nært, men likevel litt fjernt.

– Man ser det ikke  fordi det skjer under overflaten, sier hun.

Det er mange ting som skal til for å leve et godt liv. Men, en ting er vesentlig, mener Matre. Han ønsker at mennesker som lider under urettferdige forhold, også skal få oppleve det viktigste av alt. Retten til å bli elsket.

Kommentarer