This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

Den 23 år gamle medievitenskapsstudenten Ole Kristian Ulvesæter er litt over gjennomsnittet interessert i sport. Interessen har han hatt siden 5-årsalderen, og dette behovet har han mettet fra rullestolen, siden da.

– Jeg utøver jo ikke sport, men jeg driver med det likevel, som fan. Altså, det å være supporter innebærer at man driver med sport på sin måte.

– Den største sportsopplevelsen får jeg, naturlig nok, gjennom media og TV. Dette er nok også grunnen til at jeg studerer medievitenskap. Jeg interesserer meg veldig for krysningspunktet mellom sport og media, sier Ole Kristian til Bergen Student-TV.

Ole Kristian ble født med ryggmarksbrokk. Det vil si at ryggen hans ikke hadde lukket seg helt, og dermed hang det en utposning med nerver ut av ryggen.

– Dette fører til at nervesignalene ikke går der de skal, og på grunn av dette får jeg for eksempel ikke til å gå.

Rullestolen ingen hindring

Å ikke kunne gå har likevel ikke vært noen hindring for Brann-supporteren. Han presiserer at det finnes mye god paralympisk idrett. Selv har han deltatt i mange ulike sportsgrener.

– Jeg var innom svømming, selv om det ikke ble noe konkurranse ut av det. I tillegg har jeg holdt på en del med bordtennis. Det har vært det jeg har konkurrert mest i. Men det jeg føler at jeg har vært best i er egentlig “sitski”, altså alpint sittende.

Som barn følte Ole Kristian sterkere på savnet etter et liv uten rullestol, men å være avhengig av rullestolen har aldri vært helt grusomt for bergensgutten.

– Når man er født med det, så er det, det man er vant med, og sånn er det bare.

Ole Kristian slår mange som en svært positiv person.

– Jeg har aldri tenkt at man er hverken positiv eller negativ. Det er bare sånn jeg er.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer