This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Forsker Grand Prix gikk av stabelen tørsdag kveld på USF Verftet, i regi av Forskningsdagene i Bergen. To av deltakerene  som fikk presentert sin forskning var Henriette Ertsås som har forsket på mikromiljøet til mulige kreftceller, og Anders Sivle som har forsket på nøyaktighet i værmeldingene til yr.no.

Til et utsolgt Forsker Grand Prix stilte 10 forskere for å presentere sine forskningsbidrag til publikum og dommerpanel i løpet av intet mindre enn fire minutter. Variasjon innen tema på forskningen som ble presentert var stor, likevel imponerte alle med underholdende fremførelser, rekvisitta og ikke minst interessant forskning.

Sivle hevdet hans forskning var viktig med tanke på folk sin gode kjennskap til yr.no.
– Hvis jeg kan gjøre en liten forbedring der, så må jeg ha gjort noe positivt, poengterer han storfornøyd.

Kveldens programleder Selda Ekiz, som til vanlig er å se i naturvitenskapsprogrammet Newton på NRK, hevder det å få kunnskap fra andre mennesker er viktig.
– Vanligvis får jeg den inputen jeg trenger fra Internett, men Internett slår ikke vanlige mennesker som har en mengde informasjon de klarer å formidle mye bedre, forklarer Ekiz.

Verken Sivle eller Ertsås gikk videre til finalen i Oslo 28. september. Det var Silja Torvik Griffiths som gikk av med seieren, med sin forskning på hjernekapasitet hos ekstremt tidligfødte barn. Sammen med henne til finalen er mannen som kastet skjorta i et siste forsøk på å sjarmere publikum, Nils Petter Oland. Hans forskning baserte seg på hvordan å tidlig oppdage punkterte lunger med ultralyd.

Dommerpanelet bestod av førsteemanuensis Frode Iversen fra UiO, leder av Proscen og Cornerteateret Linda Børnes, og tidligere journalist Kaspar Synnevåg. Iversen var meget imponert over kveldens bidrag til forskning.
– De beste prosjektene som er mest seriøse, uten mye “fiksfakseri”, det er de som når helt frem, forteller en fornøyd dommer.

Liste over alle kandidatene finner du her.

Kommentarer