This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

7. september inviterte utdanning i Bergen 400 internasjonale studenter fra 43 forskjellige land ut på fjordcruise med båten Showtime. Turen gikk fra Dræggekaien, og rundt Osterøy, før studentene kunne strekke på bena i Modalen og ta turen opp til fossen der.

De fleste av studentene har kun vært tre uker i Norge, og har aldri sett norsk natur på denne måten. Anna Lewin, en tysk geologistudent, beskrev naturen som sitt personlige paradis.

– Jeg studerer geologi, og på universitetet har vi lært hvordan fjordene ble dannet, så det er veldig spesielt for meg å få oppleve dem.

Etter en knapp måned i Norge har hun allerde skjønt hva som er typisk norsk, i tillegg til vakker natur.

– Brunost, og hvordan man kutter den med en ostehøvel. I forrige uke dro jeg på tur hvor noen av de norske tok med brunost og ostehøvel. Da tenkte jeg “ah, det der er veldig norsk”, ler Lewin til Bergen Student-TV.

Ali Elmasry, masterstudent i mekanikk ved uib, hadde også klare tanker om hva som kjennetegner nordmenn.

– Nordmenn er normalt veldig sjenerte. Samtidig kan de også være oppriktig hjelpsomme. Når jeg tar bussen hjem på kvelden er det en annen historie. Jeg vet at mange ikke liker hvor høylytte nordmenn blir når de er fulle. Jeg liker det derimot. Plutselig er alle så vennlige.

Ti timer var mer enn de fleste av passasjerene noen gang hadde tilbragt på en båt. Selv om alle var enige om at turen var fantastisk, ble nok flertallet lettet over å sette føttene på tørr jord igjen på slutten av dagen.
Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer