This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

«Twerking» har i løpet av kort tid satt dype spor på både internett og sosiale medier. Men hva er det egentlig? Er det bare en av mange internettfenomen eller en trend som har kommet for å bli?

Avisoppslagene er mange og YouTube-videoene enda flere. Dansebevegelsen som først ble et fenomen for over 20 år siden, har nå nådd nye høyder. En «twerkebølge» skyller nemlig over internett og sosiale medier hvor Miley Cyrus opptreden på MTV VMA’s er ett av de heteste temaene. Men kan de mye omdiskuterte bevegelsene i det hele tatt omtales som en dans? Og vil denne dansestilen noen sinne kunne oppnå samme status som de mer etablerte danseformene? Meningene blandt danse-Norge er delte.

– Fordi det er bevegelse til musikk vil jeg absolutt hevde at dette er dans, men jeg tror nok det vil ta litt tid før folk blir vant med å twerke. Uansett er det godt mulig at det vil bli helt normalt og at noen begynner på twerk på samme måte som andre begynner å danse hiphop, forklarer danserne fra Ungdomsringen, som hovedsaklig driver med folkedans.

Danseinstruktør i hiphop og street dance, Jannicke Høvik Midtun, er derimot noe mer skeptisk.

– Jeg tror nok ikke det vil bli det nye store. At det vil bli en ny dansestil på den måten at det blir like populært som swing er jeg litt usikker på.

En som også stiller seg usikker til twerkingens fremtid er universitetslektor Kristian Langlo som mener oppstyret rundt fenomenet ikke vil vare lenge.

– Hvorvidt folk vil legge ut videoer av at de twerker, føle seg sexy mens de gjør det og føle at de har prestert noe, vil vel kanskje bli kjedelig etter hvert. Folk kommer til å bli lei av twerking like fort som de ble lei av å danse «Gangnam Style».

Kommentarer